-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Értékesítési vezető
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Bolti eladó
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
German speaking Dispatcher / Service Coordinator @ ZaWin (Martin Engineering AG)
2024. 04. 26
-
Targoncavezető I Herceghalom
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Gödöllő
2024. 04. 26
-
Pénzforgalmi Munkatárs | 1066 Budapest, Oktogon Tér 3.
2024. 04. 26
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1152 Budapest, Szentmihályi Út 131. (Pólus Center)
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A szamócalekvár elkészítése
A szamócát lecsumázzuk, és nagyon alaposan, többször váltott vízben megmossuk. A szemeket félbe, a nagyobbakat negyedbe vágjuk, majd a cukorral egy nagy tálba tesszük.
Egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt, amit leszűrünk (vízzel hígítva frissítőnek kínálhatjuk), és a gyümölcsöt egy hibátlan zománcú vagy rozsadementes lábosban a tűzre tesszük.
A citromlét beleöntjük, és gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek, és a lekvár besűrűsödik.
Végül a habját szűrőkanállal leszedjük, és a lekvárt tisztára mosott üvegekbe merjük. Két réteg celofánnal lekötjük, a rétegek közé csipetnyi tartósítószert is tehetünk. Az üvegeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába sorakoztatjuk.
A császármorzsa és a rizskock szinte elképzelhetetlen e nélkül a lekvár nélkül.
Piaci árak - 19. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.