Nem igényel sok vizet a selymes nyuszifül

Nem igényel sok vizet a selymes nyuszifül
Ezüstösen gyapjas levelei tényleg nyuszisak, selymesek, szinte vonzzák az ember simogató kezét. Könnyű gondozni és nagyon feldobja a kertünket.

A nyuszifül, avagy a gyapjas tisztesfű- Stachys byzantina

A tavasz beköszöntével rendbe kell tenni a kertünk minden zugát: szedjük össze a lehullott, elszáradt leveleket a nyuszifül töve körül, közben ügyeljünk rá, hogy a földből kikukucskáló friss hajtásokat és parányi leveleket ne sértsük meg, ne törjük le! Mivel aprólékos műveletről van szó, gereblyét itt ne használjunk!

Simogass meg, nyuszifül

Hogyan gondozzuk a nyuszifület?

A növekedési időszakban az elsárgult leveleket rendszeresen csípjük le a tövüknél, hogy a nyuszifülágyás mindenütt egyformán ezüstös és üde látványt nyújtson!

A nyuszifül virágzata elérheti a 45-50 cm-es magasságot is, ezért ha jobban kedveljük az alacsony növénytakarót, nyessük le a virágok szárát a levelek alatt, így a megmaradt szárvégek látványa sem fog zavarni. Apró lila virágai alig észrevehetők, sőt néhány fajta nem is virágzik, csak leveleivel díszít.

A nyuszifül nem igényel sok öntözést

Száraz klímán a nyuszifül leveleire lecsapódnak a harmatcseppek, így alig van szüksége talajnedvességre. Kiváló talajtakaró növény, mert "párnásan" nő, teljesen befedi a talajt. A kertészek a különféle kerti alakzatok, utak szegélyezésére is használják. Egyetlen hátránya, hogy a csapadékos nyarakon hajlamossá válik a gombabetegségekre. A gyerekek imádják morzsolgatni a selymes tapintású leveleit.

értékelés