Nem igényel sok vizet a selymes nyuszifül
Ezüstösen gyapjas levelei tényleg nyuszisak, selymesek, szinte vonzzák az ember simogató kezét. Könnyű gondozni és nagyon feldobja a kertünket.

A nyuszifül, avagy a gyapjas tisztesfű- Stachys byzantina

A tavasz beköszöntével rendbe kell tenni a kertünk minden zugát: szedjük össze a lehullott, elszáradt leveleket a nyuszifül töve körül, közben ügyeljünk rá, hogy a földből kikukucskáló friss hajtásokat és parányi leveleket ne sértsük meg, ne törjük le! Mivel aprólékos műveletről van szó, gereblyét itt ne használjunk!

Simogass meg, nyuszifül

Hogyan gondozzuk a nyuszifület?

A növekedési időszakban az elsárgult leveleket rendszeresen csípjük le a tövüknél, hogy a nyuszifülágyás mindenütt egyformán ezüstös és üde látványt nyújtson!

A nyuszifül virágzata elérheti a 45-50 cm-es magasságot is, ezért ha jobban kedveljük az alacsony növénytakarót, nyessük le a virágok szárát a levelek alatt, így a megmaradt szárvégek látványa sem fog zavarni. Apró lila virágai alig észrevehetők, sőt néhány fajta nem is virágzik, csak leveleivel díszít.

A nyuszifül nem igényel sok öntözést

Száraz klímán a nyuszifül leveleire lecsapódnak a harmatcseppek, így alig van szüksége talajnedvességre. Kiváló talajtakaró növény, mert "párnásan" nő, teljesen befedi a talajt. A kertészek a különféle kerti alakzatok, utak szegélyezésére is használják. Egyetlen hátránya, hogy a csapadékos nyarakon hajlamossá válik a gombabetegségekre. A gyerekek imádják morzsolgatni a selymes tapintású leveleit.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Sugárarália nevű szobanövényem ami kinőtte a szobát. Valahogy ketté kéne vágom, de szeretném, ha mindkét része túlélné. . .

Érdemes megpróbálkozni a légbújtással, amelynek fázisai lépésről-lépésre itt olvasható:

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Hortenzia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.