-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
takarító
-
Értékesítő
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
"IT application operation expert (Logistics, SCM & Trading)"
2024. 10. 05
-
Test & Release Manager / management expert
2024. 10. 05
-
Szenior akkreditált laboratóriumi mérnök
2024. 10. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A pácolás a húsfeldolgozás egyik kulcsfontosságú lépése, melynek során a húsokat ízesítik, tartósítják, és előkészítik a további feldolgozásra. Azonban a hagyományos pácolási módszerek gyakran nagy mennyiségű vizet és energiát használnak fel, ami növeli az ipar ökológiai lábnyomát.
Az újgenerációs pácológépek használata ezzel szemben jelentős előrelépést jelent a hulladék és a környezetszennyezés csökkentése terén, miközben javítja a feldolgozási hatékonyságot. Most megmutatjuk azt, hogy hogyan!
Hatékonyabb anyagfelhasználás
A húsok pácolásához a Langipex pácolástechnikai eszközei közül is választhatunk terméket. Ezen modern gépek egyik legnagyobb előnye, hogy képesek hatékonyan optimalizálni a páclé és az egyéb adalékanyagok felhasználását.
Míg hagyományosan a folyamat során nagy mennyiségű felesleges páclét használnak, az új gépek precíziós adagolási rendszereiknek köszönhetően pontosan képesek kiszámítani, hogy mennyi páclére van szükség az adott mennyiségű hús feldolgozásához. Ez lényegesen csökkenti az élelmiszeriparban keletkező hulladék mennyiségét, ami nem csupán a költségeket, de a környezeti terhelést is minimalizálja, ami különösen fontos a nagyüzemi húsfeldolgozás terén, ahol napi szinten hatalmas mennyiségű páclé kerül felhasználásra.
Csökkentett vízigény
A víz az élelmiszer-feldolgozás minden területén fontos, ez alól pedig a pácolás sem jelent kivételt. A hagyományos rendszerek általában nagy mennyiségű víz felhasználását igénylik a húsok előkészítéséhez, míg az újgenerációs pácológépek innovatív megoldásaiknak köszönhetően optimalizálják a folyamatot és csökkentik a vízfelhasználást.
A modern tisztítórendszerek például kevesebb vizet igényelnek a gépek és alkatrészek tisztításához, ami nagyban hozzájárul a vízpazarlás csökkentéséhez. Ezenfelül a zárt rendszerek minimalizálják a vízszennyezést, mivel a páclében használt vegyi anyagok és ízesítők nem kerülnek ki a rendszerből, így nem szennyezik sem a csatornarendszert, sem pedig a talajvizet.
Energiahatékony és környezetbarát működés
A legmodernebb pácológépek tervezése során a gyártók kiemelt figyelmet fordítottak az energiahatékony működésre is. Éppen ezért ezen eszközök használata magas szintű teljesítmény mellett is kevesebb energiát igényel. Ez nemcsak költséghatékonyabbá, de környezetbarátabbá is teszi az alkalmazásukat.
A legújabb pácológépek fejlesztése során egyre nagyobb figyelmet fordítanak a természetes, környezetbarát páclevek alkalmazására is. A modern technológia lehetővé teszi, hogy természetes összetevőkből készült pácokat használjunk, amelyek csökkentik a vegyi anyagok felhasználásának szükségességét is.