Munkahelyi ülőke lesz a babzsák?
Aki babzsákon szeretne ülni, az vajon legszívesebben farönkön enne, kivájt tökhéjból inna és odúban lakna? Vagy a babzsák egy vicces játék, fiatalos bútor, netán csodagyógyszer?

Munkahelyi ülőke lesz a babzsák?

A kényelmes babzsákfotel

Aki netán nem tudná, hogy a tévéreklámbeli lépcsőházban felfelé igyekvő, óriási, alaktalan valamit cipelő, egyeseket ingerlően nevető lányok minek örülnek annyira, valószínű, hogy nem próbált még belehuppanni egy babzsákfotelbe.

Miért olyan jó a babzsákfotel?

Különlegessége abban rejlik, hogy a fotelt kitöltő sokszázezer egymáson elgördülő gyöngy felveszi a test formáját, megtámasztja a gerincoszlopot, átveszi és megtartja a test hőjét és tökéletesen ellazít. Átestünk tehát az első kiábránduláson: nem is babbal van töltve, hanem gyönggyel (jobb esetben cseresznyemaggal).

A babzsákfotel legendája

A keleti legenda szerint egy indiai maharadzsa, aki rendszeres hátfájdalmakkal küszködött, hiába hívta orvosait segítségül, nem találtak végleges gyógyírt panaszaira. Egy nap azonban egyik ágyasa különleges ajándékkal lepte meg: nagy zsákot varrt, melyet cseresznyemaggal töltött meg, majd átadta urának, hogy ezen pihenjen. Maga is meglepődött a kedvező eredményen, a hátfájdalmak ellen ugyanis kiváló ülőalkalmatosságot készített.

Vajon hazánkban előfordulhat-e a következő jelenet:

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

A mai, modern babzsák-fotelekben már nem bab, lencse vagy cseresznyemag van, hanem habosított polisztirol gyöngyök. A gyártók szerint ez így jobb is, mert "100%-ig antiallergén, víztaszító, extra-könnyű". Bevallott hátránya, hogy a használat során a töltet valamelyest veszít térfogatából (a szemcsék nem morzsolódnak, hanem egy kicsit összemennek), az így keletkezett hiány azonban nagyon könnyen pótolható a külön is kapható töltetből.

A választék óriási! Kapható egy vagy többszemélyes, kagyló-, csepp- vagy puff-alakú, egyszínű vagy mintás, sőt állatot utánzó gyerekjáték is - csak győzzük megtalálni a számunkra megfelelőt. A külföldön már régóta divatos ülőalkalmatosság hazánkban intenzív térhódításba kezdett, nem hiányozhat a relaxálós elven működő nyelvtanfolyamokról, menő klubokból, teázókból, olvasótermekből. Lehet, hogy hamarosan munkahelyünkön minket is ezzel fognak kényeztetni főnökeink?

Megosztás

Édenkertész válaszol

Azt szeretném meg tudni, hogy ez milyen növényem van?

Ez egy Aloe faj, ha minden igaz Aloe paradisicum. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Várunk!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.