Munkahelyi ülőke lesz a babzsák?
Aki babzsákon szeretne ülni, az vajon legszívesebben farönkön enne, kivájt tökhéjból inna és odúban lakna? Vagy a babzsák egy vicces játék, fiatalos bútor, netán csodagyógyszer?

Munkahelyi ülőke lesz a babzsák?

A kényelmes babzsákfotel

Aki netán nem tudná, hogy a tévéreklámbeli lépcsőházban felfelé igyekvő, óriási, alaktalan valamit cipelő, egyeseket ingerlően nevető lányok minek örülnek annyira, valószínű, hogy nem próbált még belehuppanni egy babzsákfotelbe.

Miért olyan jó a babzsákfotel?

Különlegessége abban rejlik, hogy a fotelt kitöltő sokszázezer egymáson elgördülő gyöngy felveszi a test formáját, megtámasztja a gerincoszlopot, átveszi és megtartja a test hőjét és tökéletesen ellazít. Átestünk tehát az első kiábránduláson: nem is babbal van töltve, hanem gyönggyel (jobb esetben cseresznyemaggal).

A babzsákfotel legendája

A keleti legenda szerint egy indiai maharadzsa, aki rendszeres hátfájdalmakkal küszködött, hiába hívta orvosait segítségül, nem találtak végleges gyógyírt panaszaira. Egy nap azonban egyik ágyasa különleges ajándékkal lepte meg: nagy zsákot varrt, melyet cseresznyemaggal töltött meg, majd átadta urának, hogy ezen pihenjen. Maga is meglepődött a kedvező eredményen, a hátfájdalmak ellen ugyanis kiváló ülőalkalmatosságot készített.

Vajon hazánkban előfordulhat-e a következő jelenet:

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

A mai, modern babzsák-fotelekben már nem bab, lencse vagy cseresznyemag van, hanem habosított polisztirol gyöngyök. A gyártók szerint ez így jobb is, mert "100%-ig antiallergén, víztaszító, extra-könnyű". Bevallott hátránya, hogy a használat során a töltet valamelyest veszít térfogatából (a szemcsék nem morzsolódnak, hanem egy kicsit összemennek), az így keletkezett hiány azonban nagyon könnyen pótolható a külön is kapható töltetből.

A választék óriási! Kapható egy vagy többszemélyes, kagyló-, csepp- vagy puff-alakú, egyszínű vagy mintás, sőt állatot utánzó gyerekjáték is - csak győzzük megtalálni a számunkra megfelelőt. A külföldön már régóta divatos ülőalkalmatosság hazánkban intenzív térhódításba kezdett, nem hiányozhat a relaxálós elven működő nyelvtanfolyamokról, menő klubokból, teázókból, olvasótermekből. Lehet, hogy hamarosan munkahelyünkön minket is ezzel fognak kényeztetni főnökeink?

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Mikor lehet kihelyezni a muskátlit a kertbe?

Akkor tegye ki a muskátlit a szabadba, ha már éjszakánként sem fagyos az idő!

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.