
A fesztiválon húsz pálinkás stand közel 500 féle párlatát, és hét kolbászkészítő finomságait lehetett megkóstolni.

Ezen túl a vendégnemzet Olaszország grappája és sonkái, valamint ínyenceknek készült pálinkás édességek, továbbá házipálinka készítő berendezések színesítették a fesztivál kínálatát.

Az érdeklődés folyamatos volt, nyitástól zárásig 30-40 méteres sorok álltak a bejáratnál, hogy bejussanak a Hunyadi udvarba, ahol a gasztronómiai élvezeteken túl két színpad változatos zenei kínálata fokozta a hangulatot.

A pálinkások és kolbászosok által kínált portékák a rendezvény végére teljesen kifogytak, amely egyértelműen mutatja a fesztivál sikerét. A kiállítók gondoltak a bajba jutott vörös iszap károsultjaira is, akiknek a fesztivál végén közösen egy millió forintot ajánlottak föl.

„Nagyon jó visszhangra talált, hogy meghívtunk vagy vendégnemzetet, amelyből szeretnénk hagyományt teremteni. Úgy tervezzük, hogy jövőre Oroszországot hívjuk meg a vodkájával” – tette hozzá Maros Róbert főszervező.