Kedvenc boraink - Borajánló válogatás
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani azokat a borokat, amiket újonnan fedeztünk fel és megnyerték tetszésünket, vagy legutóbbi kóstoláskor olyan jó formában voltak, hogy lenyűgöztek bennünket a bennük rejlő zamatgazdagságukkal.

hetényi kadarka
Indivinum Pincészet/Hetényi János 2007 Kadarka/ 1800Ft

„Egy kadarka, ami időt kér: szépségét csak bontás után egy órával kezdi megmutatni. Tüzes a bor, az elmaradhatatlan kadarkás paprikásság mellet egy cseresznyés ízvilág bomlik ki - leheletnyi cseresznyemagos kesernyével. Egy napnyi levegőzés után még mindig tüzes, de már tovább léptünk a gyümölcsösben, és a meggy ízei dominálnák. Ha van türelmünk, harmadnapra talán már egy pici szilva is megjelenik, de azért mégmindig a meggy vezeti az ízképet, ezúttal kompót formájában. Hogy negyednap mi történne, azt már nem tudom: ennyi ideig is komoly önmegtartóztatás volt tartogatni ezt a finom bort."

Megyesi Zoltán

 

Pogányvári Pátria
Németh/Bezerics Pincészet - Keszthely2008 Pogányvári Pátria 1400Ft

„Virgonc (de cseppet sem bántó) savak uralják a kortyot, pici szénsavval megtámogatva: egy kellemes, frissítő nyári bor. Illatában virágos jegyek: hársfavirág, de mások szerint rózsa is. Ízében átjön a talaj meszessége, és egy kellemes, aszalt gyümölcsös jelleg is felfedezhető. Három napon keresztül faggattam a bort, és nemcsak hogy sziklaszilárdan állt, de egyre mélyült: alighanem többről van itt szó, mint egy kellemes nyári frissitőről."

Megyesi Zoltán

Belleruche

Côtes du Rhône / M. Chapoutier'06 Belleruche 2900,-

Szőlőfajta: Grenache 80%, Syrah 20 %-évjárattól függően változik az arány
Terület:  A Côtes du Rhône « Belleruche
Borhoz felhasznált szőlők: Sablet és Séguret településekről és Ardeche déli részének iszapos-kavicsos talajából származnak
Szüret: Kézi szüret a teljes érettség állapotában a fürtöket 100%-ban lebogyózzák
Erjedés: 15 napos héjon erjesztés, mely szép tanninstrukturát eredményez és elősegíti a bor stabilitását és érlelésre való képességét
Érlelés: Inox tartályban, a cél a gyümölcsösség megőrzése
Kóstolás
Szín: Élénk rubin szín
Illat: Piros gyümölcsök (eper, málna)
Szájban: Szép testű, gyümölcsös bor, szépen strukturált tanninokkal, de nem agresszív, borsos lecsengéssel Ételek és a bor Báránybordákkal, grillezett kacsamellel, más vörös húsokkal.

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

LEvendulát ültetnénk tarackos, száraz kertünkbe. Mi a teendő?

A taracktól meg kell szabadulni a beültetés előtt,

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.