-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
takarító
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Process engineer
2024. 09. 16
-
Autószerelő
2024. 09. 13
-
Hentes / Csemegepultos eladó
2024. 09. 16
-
Room service felszolgáló
2024. 09. 16
-
Autóipari minőségbiztosítási mérnök
2024. 09. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hogyan készítsünk borsmenta ízű kandiscukrot?
Hozzávalók:
- 2 csésze cukor
- ½ csésze kukorica szirup
- ½ csésze víz
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál borsmenta kivonat
- élelmiszer-színezőanyag
- főző spray
A borsmenta ízű jégcsap kandiscukor elkészítése
- Olajozzunk meg egy tepsit.
- Egy edényben keverjük össze a cukrot a kukorica sziruppal és a vízzel. Forraljuk fel és kavarjuk folyamatosan, amíg a cukor el nem olvad. Folytassuk a főzést, addig, ameddig a keverék hőmérséklete el nem éri a 151°C fokot.
- Vegyük le az edényt a tűzről és keverjük hozzá a citromlevet és az ízesítőt.
- Öntsük a keveréket a lapra és hagyjuk hűlni 30 másodpercig.
- Egy hőálló spatulát fújjunk be a főző sprayel, és toljuk vele a keveréket a szélekről a közepe felé. Ismételjük meg ezt a folyamatot, mindaddig, amíg annyira lehűl, hogy kesztyűs kezünk elviselje a hőmérsékletét (kb. egy percig). Konyhai gumikesztyűt használjunk, amelyre előzőleg permeteztünk a főző sprayből. Húzhatunk egy olcsó téli- vagy egy kertészeti kesztyűt a konyhai kesztyű alá, így jobban védjük a kezünket a hőtől.
- Kesztyűs kézzel vegyünk fel egy darabot a masszából és húzzuk 30 cm hosszúságúra. Hajtsuk félbe, majd nyújtsuk meg ismét, de a művelet közben csavarjuk is.
- Vegyünk egy tenyérnyit a masszából, és dolgozzuk bele a színezőanyagot. Ez adja majd a jégcsap- kandiscukor színes csíkozását. Nyújtsuk meg, és húzzuk ezt a darabot is a fehér színűvel egyforma hosszúságúra és vékonyra (kötél vastagságúra).
- Helyezzük a két darabot szorosan egymás mellé. Hajtsuk ketté és a végétől kezdve nyújtsuk és csavarjuk, amíg egy kb. másfél cm átmérőjű és 15 cm hosszú fonatot nem kapunk. Vékonyítsuk el a cukorfonat végét, úgy hogy kúp alakot kapjunk, vagyis pont egy jégcsapformát, majd vágjuk le a fonatról, és vékonyítsuk az újonnan keletkezett véget. Ollóval is levághatjuk ezt a jégcsapocskát. Addig végezzük ezt a műveletet, amíg el nem fogy a massza, de vigyázzunk, mert, ha kihűl a massza, akkor megkeményedik és nem formázható.
- Tegyük a jégcsap-kandiscukrokat egy tepsibe, majd, ha kihűltek tároljuk őket egy zárt dobozban!
értékelés