-
Épitőipari munkák
-
Villanyszerelő
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Segédmunkás
-
NEHÉZGÉPKEZELŐT KERESÜNK
-
Élelmiszerbolti eladó
-
Számviteli ügyintéző
-
Asztalos
2023. 06. 09
-
Junior Fejlesztő | Szeged
2023. 06. 08
-
Sales Account Manager
2023. 06. 09
-
Új termék bevezetési csoportvezető (NPI)
2023. 06. 09
-
Lakatos-hegesztő
2023. 06. 09
-
Elektromos karbantartó
2023. 06. 09
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra!
Citromos csirke receptje:
Hozzávalók:
- 300 g szeletelt csirkemell
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 dkg kukorica keményítő
- olaj a sütéshez
- 2 citrom leve
- 1 kanál citromhéj
- 3 kanál cukor
- 3 kanál méz
- csipetnyi só
- 1/2 dl víz

Keverjünk össze a kukorica keményítőt egy kis vízzel egy tálkában, és tartsuk a hűtőben néhány órán át, vagy egy éjszakán át. Ezután keverjük össze 1 tojássárgájával, sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a tojásfehérjéhez a már bekevert kukorica keményítőt, citrom levet, a citromhéjat, és keverjük össze. Öntsük bele a csirkeszeleteket és keverjük jól össze benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg az olaj hőfoka el nem éri a 180 °C-t. Süssük meg a csirkedarabokat. Elegendő mindössze 1 perc. Közvetlenül tálalás elõtt, még egyszer pirítsuk meg a csirke darabokat, 1-2 percig. Melegítsünk fel pár kanál olajat, majd mikor elég forró, öntsük bele a cukrot és a mézet. Közepes lángon addig keverjük, amíg bevonatszerű masszává nem válik. Öntsük a csirkére és azonnal tálaljuk.