Itt a tavasz! Süssünk citromos csirkét!
A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra! 

Citromos csirke receptje:

 

Hozzávalók:

  • 300 g szeletelt csirkemell
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 dkg kukorica keményítő
  • olaj a sütéshez
  • 2 citrom leve
  • 1 kanál citromhéj
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál méz
  • csipetnyi só
  • 1/2 dl víz

citromos csirke

Keverjünk össze a kukorica keményítőt egy kis vízzel egy tálkában, és tartsuk a hűtőben néhány órán át, vagy egy éjszakán át. Ezután keverjük össze 1 tojássárgájával, sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a tojásfehérjéhez a már bekevert kukorica keményítőt, citrom levet, a citromhéjat, és keverjük össze. Öntsük bele a csirkeszeleteket és keverjük jól össze benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg  az olaj hőfoka el nem éri a 180 °C-t. Süssük meg a csirkedarabokat. Elegendő mindössze 1 perc. Közvetlenül tálalás elõtt, még egyszer pirítsuk meg a csirke darabokat, 1-2 percig. Melegítsünk fel pár kanál olajat, majd mikor elég forró, öntsük bele a cukrot és a mézet. Közepes lángon addig keverjük, amíg bevonatszerű masszává nem válik. Öntsük a csirkére és azonnal tálaljuk.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Milyen növényke bújt ki most ősszel a kertemben?

A foltos kontyvirágot (Arum maculatum) "becsapta az időjárás"

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

óriásvirág

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.