-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
óvodapedagógus
-
Autófényező
-
Óvodapedagógus
-
takarító
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Gyártástámogató plc mérnök (3223)
2025. 01. 25
-
System Engineer Technical Service
2025. 01. 26
-
Service Delivery Manager - Senior (REF3418A)
2025. 01. 26
-
Service Delivery Manager - Senior (REF3418A)
2025. 01. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
-
Csak koplaltatott, egészséges sertés kerüljön levágásra.
- Disznóvágáson ne vegyen részt az, aki hasmenésben szenved vagy kezén valamilyen bőrbetegség található.
- A feldolgozáskor használt asztalokat, edényeket, eszközöket alaposan le kell mosni, el kell mosogatni.
- A bőr kaparásához használt késsel ne végezzünk bontást.
- A gyomrot, beleket, hólyagot kivétel előtt le kell kötni, hogy tartalmuk ne szennyezze az állat belső felületét. A gyomrot, töltés előtt alaposan meg kell tisztítani.
-
A vágás vagy a hús feldolgozása során szennyeződött húst nem elég letörölni! Javasolt vékony rétegben levágni a szennyezett felületet.
- Mosogatáshoz, húsfeldolgozáshoz csak tiszta, ivóvíz minőségű vizet használjon!
- A húsfeldolgozás közbeni is mosson alaposan kezet szappannal, meleg vízben!
- A töltelékes áruba kerülő húsrészeket csak teljesen tiszta, esetleg előzőleg forró vízbe mártott késsel szeletelje!
- Kerülje a vastag, nagy tömegű töltelékáru készítését (nem ajánlott pl. 2 kg-nál nagyobb disznósajtot készíteni).
- A sonkákat nem javasolt felszúrni, mert baktériumspórák kerülhetnek a hús mélyébe.
- A hús szobahőmérsékleten hamar romlásnak indul, ezért minél hamarabb fel kell dolgozni.
- A hurkaféléket lassan kell abálni, hogy belsejük is alapos hőkezelést kapjon.
- A húsokat hideg helyen kell pácolni.
- Az elkészített kolbászt, disznósajtot, egyéb füstölt terméket hűvös helyen kell tárolni.
A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivataljó hangulatú, biztonságos házi disznóvágást kíván!
értékelés