-
Traktoros
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
közjegyzőhelyettes
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Traktoros (tolólapos)
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![15 jó tanács házi disznóvágáshoz](https://www.edenkert.hu/megeheztel/1897/kiskep/disznovagas-jo-tanacsok-elelmiszer-biztonsag.jpg)
-
Csak koplaltatott, egészséges sertés kerüljön levágásra.
- Disznóvágáson ne vegyen részt az, aki hasmenésben szenved vagy kezén valamilyen bőrbetegség található.
- A feldolgozáskor használt asztalokat, edényeket, eszközöket alaposan le kell mosni, el kell mosogatni.
- A bőr kaparásához használt késsel ne végezzünk bontást.
- A gyomrot, beleket, hólyagot kivétel előtt le kell kötni, hogy tartalmuk ne szennyezze az állat belső felületét. A gyomrot, töltés előtt alaposan meg kell tisztítani.
-
A vágás vagy a hús feldolgozása során szennyeződött húst nem elég letörölni! Javasolt vékony rétegben levágni a szennyezett felületet.
- Mosogatáshoz, húsfeldolgozáshoz csak tiszta, ivóvíz minőségű vizet használjon!
- A húsfeldolgozás közbeni is mosson alaposan kezet szappannal, meleg vízben!
- A töltelékes áruba kerülő húsrészeket csak teljesen tiszta, esetleg előzőleg forró vízbe mártott késsel szeletelje!
- Kerülje a vastag, nagy tömegű töltelékáru készítését (nem ajánlott pl. 2 kg-nál nagyobb disznósajtot készíteni).
- A sonkákat nem javasolt felszúrni, mert baktériumspórák kerülhetnek a hús mélyébe.
- A hús szobahőmérsékleten hamar romlásnak indul, ezért minél hamarabb fel kell dolgozni.
- A hurkaféléket lassan kell abálni, hogy belsejük is alapos hőkezelést kapjon.
- A húsokat hideg helyen kell pácolni.
- Az elkészített kolbászt, disznósajtot, egyéb füstölt terméket hűvös helyen kell tárolni.
![15 jó tanács házi disznóvágáshoz](https://www.edenkert.hu/megeheztel-/15-jo-tanacs-hazi-disznovagashoz/1897/1/15-jo-tanacs-hazi-disznovagashoz_1.jpg)
A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivataljó hangulatú, biztonságos házi disznóvágást kíván!
értékelés