Az élesztő rendszeres fogyasztása semlegesíti a stresszhatást, jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában is, mert serkenti a hasnyálmirigy működését, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára is. Megszépíti a bőrt, lággyá, levegőssé teszi a tésztákat. Készítsünk pástétomot belőle, így finom is lesz, nem csak egészséges!

Élesztőpástétom elkészítése:

Akár takarékosságból, akár a változatosság kedvéért érdemes kipróbálni.

 

pástétom
Tömény B-vitamin forrás, de a Candida-fertőzöttek kerüljék!

Verjünk fel két egész tojást, tegyünk bele 3 evőkanálnyi szitált zsemlemorzsát, és hagyjuk kissé duzzadni. Közben pici zsiradékon pirítsunk világosra egy közepes nagyságú, apróra vagdalt vöröshagymát, majd keverjük bele a tojásba áztatott zsemlemorzsát és az előzőleg másfél deci tejben felfuttatott 5 dkg élesztőt. Kevergetve kis lángon 8-10 percig pároljuk.

A tűzről levéve sóval, borssal, édes-nemes paprikával és mustárral ízesítsük. Üvegedényben hűtsük le, majd tányérra borítva díszíthetjük bármilyen zöldséggel. Ez az étel csak hidegen jó!

értékelés