Készítsünk élesztőpástétomot!
Az élesztő rendszeres fogyasztása semlegesíti a stresszhatást, jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában is, mert serkenti a hasnyálmirigy működését, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára is. Megszépíti a bőrt, lággyá, levegőssé teszi a tésztákat. Készítsünk pástétomot belőle, így finom is lesz, nem csak egészséges!

Élesztőpástétom elkészítése:

Akár takarékosságból, akár a változatosság kedvéért érdemes kipróbálni.

 

pástétom
Tömény B-vitamin forrás, de a Candida-fertőzöttek kerüljék!

Verjünk fel két egész tojást, tegyünk bele 3 evőkanálnyi szitált zsemlemorzsát, és hagyjuk kissé duzzadni. Közben pici zsiradékon pirítsunk világosra egy közepes nagyságú, apróra vagdalt vöröshagymát, majd keverjük bele a tojásba áztatott zsemlemorzsát és az előzőleg másfél deci tejben felfuttatott 5 dkg élesztőt. Kevergetve kis lángon 8-10 percig pároljuk.

A tűzről levéve sóval, borssal, édes-nemes paprikával és mustárral ízesítsük. Üvegedényben hűtsük le, majd tányérra borítva díszíthetjük bármilyen zöldséggel. Ez az étel csak hidegen jó!

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell télen tárolni a céklát?

A legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

szorgoskodó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.