-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2025. 01. 13
-
People Services Team Lead
2025. 01. 14
-
FOGÁSZATI ÉRTÉKESÍTŐ
2025. 01. 14
-
Gépjárműszerelő ATÜI Kelenföld
2025. 01. 14
-
Senior könyvelő - Budapest
2025. 01. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Rozmaring és burgonya
A rozmaringról tudni kell, hogy melegigényes fűszernövény, ezért házikertekben extrém hideg teleken kifagyhat, de védett fekvésben biztosan termeszthető. Téli takarásáról azért érdemes gondoskodnunk.
Cserepes növényként azonban lakásunk viszonylag hűvösebb helységében egész télen át zöldell. Leveles hajtásait félelem nélkül nyirbálhatjuk, a beavatkozástól csak még sűrűbb rozmaringbokrot kapunk. A rozmaring és a burgonya szinte kínálják magukat, hogy kipróbáljuk, milyenek vegyítve.
Hozzávalók:
- 1-2 kisméretű burgonya
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 teáskanál só
- 1/3 teáskanál bors
- 6-8 friss rozmaringhajtás
Elkészítése abszolút kezdőknek is menni fog:
Mossuk meg, majd pucoljuk meg a krumplit. A hozzávalókat (a rozmaring kivételével) összekeverhetjük egy nagy tálban is, de ha meg akarunk spórolni a mosogatáskor egy felesleges tálat, a krumplit rögtön egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba is rakosgathatjuk. Ha nem kapunk apró szemű krumplit, a gyorsabb puhulás érdekében, érdemes felszeletelnünk. A friss rozmaringot akár ollóval is a burgonyaszirmok tetejére nyiszálhatjuk. 200 fokon háromnegyed óra alatt elkészül. Miközben sül, forgassuk meg néhányszor a szeleteket. A méretesebb rozmaring ágacskákat, amelyek elrágása kényelmetlenséget okozhat, tálalás előtt távolítsuk el. Báránysült vagy marhafelsál mellé fenséges.
Aki szívesebben marad a hagyományos paprikás krumplinál ajánlhatom, hogy próbálja ki a kapcsolódó cikkben található receptünket is!