-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Fogtechnikus
-
óvodapedagógus
-
Autófényező
-
takarító
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1055 Budapest, Nyugati Tér 9.
2025. 01. 22
-
Electrical Engineer Team Leader
2025. 01. 23
-
Beszállítói minőségirányitási technikus
2025. 01. 23
-
Dekoratőr
2025. 01. 23
-
Menedzser asszisztens
2025. 01. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az egységben semmilyen nyomon követési rendszert sem vezettek, így a termékek eredete nem volt bizonyítható. Az ellenőrök továbbá több higiéniai problémát is találtak az ellenőrzés során: a padozat, az oldalfalak és a mennyezet több helyen sérült, koszos, repedezett volt. A fűszerek tároltására és kimérésére használt helyiségben a munkapult erősen szennyezett, a mérleg koszos és rozsdás volt.
A termékek jellegének megfelelő elkülönített tárolást sem biztosították minden esetben, valamint az eszközfertőtlenítő nem működött. Az ellenőrzés idején a húsok bontására használt helyiségben, a maximálisan megengedett 12°C helyett, 15°C volt.
A dolgozók részére kialakított öltöző és szociális helyiség szintén koszos volt, továbbá hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.
Az egységben a termékek készítésekor, az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak. Az ellenőrök 55 tétel, jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert (sonkát, kolbászt, pácolt félkész termékeket) foglaltak le, összesen mintegy 6 500 kg mennyiségben. Az egységből fővárosi és pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak. A szakemberek a higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt az egység tevékenységét felfüggesztették, valamint elrendelték a termékek forgalomból történő visszahívását.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.
Az érintett egység adatai elérhetőek a NÉBIH weboldalán.
Honnan ismerhető fel az igazi sonka?