Gyors, színes és egészséges ételreceptek
Mit tegyünk, ha a vendégek szinte már az ajtóban toporognak, de nekünk még ötletünk sincs az esti menüre? Mind a háziasszonyok, mind a kezdő, fiatal konyhatündérek számára jó hírrel szolgálunk: nem csak különleges, de egészséges is az a néhány étel, amelyek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.

Ki ne szeretne időt és fáradságot megtakarítani a konyhában a főzés során? Ma már nem csak a gyorsaság, de az egészségesség is fontos szempont egy-egy ebéd vagy vacsora esetében, ezt a kettőt pedig nem egyszerű ötvözni. Hogy ne a gyorséttermekbe kelljen leszaladni egy hirtelen jött vendégség esetén, érdemes olyan jó minőségű készételt választani a boltok polcairól, amely elkészítése egyszerű és villámgyors, ugyanakkor friss, finom és minden alkotórészében egészséges!
Az olyan mirelitzöldségek, amelyek gőzben előfőzöttek - azaz blansírozottak – mindössze 3 perc alatt elkészíthetőek az előpárolásnak köszönhetően. Ezt az innovatív technológiát Magyarországon a Bonduelle Vapeur mirelitzöldségein alkalmazzák, így használatukkal nincs szükség hosszadalmas főzésre. Ez az eljárás abban tér el a hagyományos feldolgozástól, hogy a zöldségeket a speciális fajták szelektálása, betakarítása, mosása és méret szerinti osztályozása után, forró víz helyett gőzben blansírozzák. Csak ezután kerülnek a zöldségek lefagyasztásra. Így azok ropogósak, frissek maradnak felmelegítés után is.
15 perces receptek a Bonduelle-től

 

brokkolis_ricottatorta_bonduelle


Brokkolis ricottatorta

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg Bonduelle Vapeur brokkoli
3 dkg zsemlemorzsa
38 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére
3 dkg parmezán sajt, reszelve
só, bors
2 evőkanál vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva

4 db kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült ricottatortán a brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

 

edes_csirkemell_piritott_zoldbabbal_bonduelle

 

Édes csirkemell pirított zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg Bonduelle Vapeur vágott zöldbab
1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
1 dl világos szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál paradicsompüré
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj

Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre. A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemellet 10-12 percig. Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell gondozni a léggömbvirágot?

A léggömbvirág vagy hírharang (Platycodon grandiflorum) egy július-augusztusban virágzó évelő növény.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.