-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Traktoros (tolólapos)
-
Segédmunkás, kőműves
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Gyors, színes és egészséges ételreceptek](https://www.edenkert.hu/megeheztel/5487/kiskep/gyors-vacsoraotletek.jpg)
Ki ne szeretne időt és fáradságot megtakarítani a konyhában a főzés során? Ma már nem csak a gyorsaság, de az egészségesség is fontos szempont egy-egy ebéd vagy vacsora esetében, ezt a kettőt pedig nem egyszerű ötvözni. Hogy ne a gyorséttermekbe kelljen leszaladni egy hirtelen jött vendégség esetén, érdemes olyan jó minőségű készételt választani a boltok polcairól, amely elkészítése egyszerű és villámgyors, ugyanakkor friss, finom és minden alkotórészében egészséges!
Az olyan mirelitzöldségek, amelyek gőzben előfőzöttek - azaz blansírozottak – mindössze 3 perc alatt elkészíthetőek az előpárolásnak köszönhetően. Ezt az innovatív technológiát Magyarországon a Bonduelle Vapeur mirelitzöldségein alkalmazzák, így használatukkal nincs szükség hosszadalmas főzésre. Ez az eljárás abban tér el a hagyományos feldolgozástól, hogy a zöldségeket a speciális fajták szelektálása, betakarítása, mosása és méret szerinti osztályozása után, forró víz helyett gőzben blansírozzák. Csak ezután kerülnek a zöldségek lefagyasztásra. Így azok ropogósak, frissek maradnak felmelegítés után is.
15 perces receptek a Bonduelle-től
![]() |
Brokkolis ricottatorta
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg Bonduelle Vapeur brokkoli
3 dkg zsemlemorzsa
38 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére
3 dkg parmezán sajt, reszelve
só, bors
2 evőkanál vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva
4 db kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült ricottatortán a brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
![]() |
Édes csirkemell pirított zöldbabbal
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg Bonduelle Vapeur vágott zöldbab
1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
1 dl világos szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál paradicsompüré
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre. A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemellet 10-12 percig. Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig. Párolt rizzsel tálaljuk.