Hogyan készítsünk törökmézet?
A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes törökméz receptje!

Hozzávalók:

 

  • 1 tojás, csak a fehérje
  • 18 dkg méz
  • 30 dkg mandula
  • 30 dkg cukor
  • 2 ek langyos víz

Elkészítés:

Törökméz
A cukrot elkeverjük a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzzük, amíg el nem olvad. Ha eltűntek a cukorszemcsék, még jó tíz percig forraljuk takaréklángon, majd hagyjuk hűlni. Ezalatt felaprítjuk a mandulát, és egy serpenyőben megpirítjuk. Azután jó kemény habbá verjük a rtojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mézes masszát. Azután egy tepsit kibélelünk két réteg sütőpapírral, beleöntjük a mézet, a tetjére szórjuk a mandulát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap már könnyen vágható nedves késsel!

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

A dinnyéim ontják a virágot és a zöld tömeget, de sehol egy kis dinnye. Mi lehet a baj?

Elősegíthetjük a megtermékenyülést kézi megporzással is, az alábbi módon:

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Csipegetünk...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.