Hogyan készítsünk törökmézet?
A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes törökméz receptje!

Hozzávalók:

 

  • 1 tojás, csak a fehérje
  • 18 dkg méz
  • 30 dkg mandula
  • 30 dkg cukor
  • 2 ek langyos víz

Elkészítés:

Törökméz
A cukrot elkeverjük a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzzük, amíg el nem olvad. Ha eltűntek a cukorszemcsék, még jó tíz percig forraljuk takaréklángon, majd hagyjuk hűlni. Ezalatt felaprítjuk a mandulát, és egy serpenyőben megpirítjuk. Azután jó kemény habbá verjük a rtojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mézes masszát. Azután egy tepsit kibélelünk két réteg sütőpapírral, beleöntjük a mézet, a tetjére szórjuk a mandulát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap már könnyen vágható nedves késsel!

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Tujáim alul, bentről kifelé haladva elkezdtek sárgulni. . .

Sajnos a tujáknak az utóbbi években egyre több kártevője és kórokozója van, amelyek megjelenése tipikusan az élettanilag hátrányos helyzetű növényállományban fokozott.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Kinyíltak

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.