Hogyan készítsünk törökmézet?
A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes törökméz receptje!

Hozzávalók:

 

  • 1 tojás, csak a fehérje
  • 18 dkg méz
  • 30 dkg mandula
  • 30 dkg cukor
  • 2 ek langyos víz

Elkészítés:

Törökméz
A cukrot elkeverjük a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzzük, amíg el nem olvad. Ha eltűntek a cukorszemcsék, még jó tíz percig forraljuk takaréklángon, majd hagyjuk hűlni. Ezalatt felaprítjuk a mandulát, és egy serpenyőben megpirítjuk. Azután jó kemény habbá verjük a rtojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mézes masszát. Azután egy tepsit kibélelünk két réteg sütőpapírral, beleöntjük a mézet, a tetjére szórjuk a mandulát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap már könnyen vágható nedves késsel!

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Ciklámen hagymát szórtam ki a virágágyásra, télen megmarad?

Ha borostyánlevelű ciklámen gumót vásárolt és ültetett, azt nyugodtan kint hagyhatja, hazánkban is télálló.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Birs?...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.