Ünnepi finomságok: Sablé Viennois - A KEKSZ tea, kávé mellé

Ünnepi finomságok: Sablé Viennois - A KEKSZ tea, kávé mellé
Ha valami rendkívüli finomságot szeretnénk, ami nem úgy kezdődik, hogy "tedd a hűtőbe a tésztát 24 órára", és könnyű elkészíteni, akkor jöhet a Sablé Viennois. Könnyű, omlós és nagyon finom. 

sable_viennois
Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 nagy tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • egy marék aprított, nem sózott mandula
  • 2 csipet só

Elkészítése:

Összekeverjük a lisztet a vajjal, egy másik tálban megolvasztjuk a vajat, robotégppel hozzákeverjük a porcukrot, a tojásfehérjét és a sót, belekapargatjuk a vaníliarudat, beleszórjuk az apróra tördelt mandulát, és amikor már tejesen sima, homogén, akkor hozzádolgozzuk a lisztes kakaót is. Amikor szép egyenletes a tészta, a tálat lefedve hűtőbe tesszük. Jó másfél órát hagyjuk állni (zuhanyzás, ruhaválogatás, smink, stb...:), azután sütinyomó zsákkal kis hullámkekszeket formázunk belőle, végül előmelegített (kb 180 fokos) sütőben 15 percig sütötjük.

Tea, tejeskávé mellé nélkülözhetetlenné válik az első kóstolás után, de tortaalapnak is kiváló.

értékelés