-
Betonelemgyártó-ács
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
Traktoros (tolólapos)
-
Shop eladó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártástámogató hegesztőmérnök
2024. 07. 26
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Operátor / árufeltöltő
2024. 07. 27
-
Quality Control Specialist
2024. 07. 27
-
Project Coordinator
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Karácsonyi receptek: zserbógolyó](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2587/kiskep/karacsonyi-receptek-zserbogolyo.jpg)
Zserbógolyó készítése:
Hozzávalók:
-
- 5 dkg háztartási keksz
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vanilincukor
- 2 evőkanál narancslé, vagy baracklé
- egy fél citrom lereszelt héja
- 1 kávéskanál rumaroma
- egy fél tábla étcsoki
- 1 kávéskanál vaj
- 1 kávéskanál tejszín
A kekszet finomra daráljuk, a diót kicsit durvábbra, az aszalt sárgaarackot apróra vágjuk, és beáztatjuk a gyümölcslébe. Ha megpuhult, minden hozzávalót egy tálban jó alaposan összedolgozunk. Ha nem akar összeállni, akkor mehet bele még egy kanál gyümölcslé. Azután kézzel golyókat formázunk belőle, és egy tálcára pakolva a hűtőbe tesszük pár órára. Ha megdermedt, a csokit megolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel, belemártjuk a golyókat (fogpiszkálóval, vagy villával), meghintjük finomra őrölt dióval, és hagyjuk rászikkadni a mázat.
értékelés