Készítsünk habcsókot karácsonyra!
A habcsók nélkül nincs karácsony, akár a fenyőfára aggatva, akár nassolni tálaljuk. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szokás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő: mert az elkészítése könnyű és gyors, és nagyon finom! 

A diós habcsók elkészítése

 

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • egy csomag vaníliáscukor
  • egy teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • dió a díszítéshez

 

Habcsók

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és apránként hozzáadva a porcukrot, robotgéppel felverjük a tojásfehérjét. Aztán alacsonyabb fordulaton belekeverjük a vaníliáscukrot, a citromlevet és a keményítőt.

Egy tepsit megvajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral, és egy evőkanállal kupacokat halmozunkk rá a habból, majd mindegyik tetejére egy darab diót nyomunk díszítésnek. Ezután levesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra, és 30 percet sütjük a csókokat. A fél óra elteltével kikapcsoljuk a sütőt, és újabb fél óráig szárítjuk a finomságokat. Karácsonyi díszítésnek, de nassolni is nagyon finom!

Tipp:

Ha már nagyon belejöttünk a habcsók készítésébe, akkor sűrűn felfűzve, vagy felszúrva egy - esetleg piskóta - alapra, különböző díszeket, akár még ehető karácsonyfát is készíthetünk belőle. Garantáltan mindenki ámulni fog a különleges, ehető dekorációnkon!

 

Habcsókfa

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Körtefámon a fiatal gyümülcskezdemények mellett újra virágokat hajt. Mi a teendőm vele?

Valószínűleg ez a mostani időjárás előidézett egy másodvirágzást

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.