-
Fogtechnikus
-
Autófényező
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
óvodapedagógus
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2025. 02. 04
-
Eladó | Nagybajom
2025. 02. 05
-
General Ledger Accountant
2025. 02. 06
-
Gépjármű értékesítő
2025. 02. 06
-
Ügyvéd / Senior Ügyvéd
2025. 02. 06
-
Marketing gyakornok
2025. 02. 06
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A diós habcsók elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- egy csomag vaníliáscukor
- egy teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- dió a díszítéshez

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és apránként hozzáadva a porcukrot, robotgéppel felverjük a tojásfehérjét. Aztán alacsonyabb fordulaton belekeverjük a vaníliáscukrot, a citromlevet és a keményítőt.
Egy tepsit megvajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral, és egy evőkanállal kupacokat halmozunkk rá a habból, majd mindegyik tetejére egy darab diót nyomunk díszítésnek. Ezután levesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra, és 30 percet sütjük a csókokat. A fél óra elteltével kikapcsoljuk a sütőt, és újabb fél óráig szárítjuk a finomságokat. Karácsonyi díszítésnek, de nassolni is nagyon finom!
Tipp:
Ha már nagyon belejöttünk a habcsók készítésébe, akkor sűrűn felfűzve, vagy felszúrva egy - esetleg piskóta - alapra, különböző díszeket, akár még ehető karácsonyfát is készíthetünk belőle. Garantáltan mindenki ámulni fog a különleges, ehető dekorációnkon!
