-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Tejelő szarvasmarha telep- Agronómus állás
-
Adminisztrátor, kapcsolattartó
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Raktáros, szortoló
2024. 09. 13
-
Autószerelő
2024. 09. 13
-
Group Treasury Statutory Reporting Manager
2024. 09. 13
-
Könyvelő
2024. 09. 13
-
Ékszer szakértő
2024. 09. 13
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A diós habcsók elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- egy csomag vaníliáscukor
- egy teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- dió a díszítéshez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és apránként hozzáadva a porcukrot, robotgéppel felverjük a tojásfehérjét. Aztán alacsonyabb fordulaton belekeverjük a vaníliáscukrot, a citromlevet és a keményítőt.
Egy tepsit megvajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral, és egy evőkanállal kupacokat halmozunkk rá a habból, majd mindegyik tetejére egy darab diót nyomunk díszítésnek. Ezután levesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra, és 30 percet sütjük a csókokat. A fél óra elteltével kikapcsoljuk a sütőt, és újabb fél óráig szárítjuk a finomságokat. Karácsonyi díszítésnek, de nassolni is nagyon finom!
Tipp:
Ha már nagyon belejöttünk a habcsók készítésébe, akkor sűrűn felfűzve, vagy felszúrva egy - esetleg piskóta - alapra, különböző díszeket, akár még ehető karácsonyfát is készíthetünk belőle. Garantáltan mindenki ámulni fog a különleges, ehető dekorációnkon!