Kínai édes-savanyú mártás készítése házilag
Otton is elkészítheted saját kínai édes-savanyú mártásodat, ízlésed és az alábbi recept szerint:

1,5 kg hagymát nagy kockára vágunk és zsírban kicsit megdinszteljük. Hozzáadunk:

  • 6-8 gerez fokhagymát apróra vágva
  • 1,5 l natúr sűrű paradicsomlevet (vagy 2-3 kiló friss paradicsomot)
  • 1 mk fahéj
  • teatojásba:10 szegfűszeg; 3 babérlevél 10 szemes borsot

Elkezdjük főzni, majd sorban hozzáadjuk a következő zöldségeket, lehetőleg vékony csíkokra - jukienne-re vágva:

  • 0.5 kg zeller
  • 0.25 kg fehér répa
  • kb 1 kg sárgarépa
  • 1 csomó zellerszár csíkokra vágva
  • 5 cm nagyságú gyömbér lereszelve

Ezeket egyszer összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a kevesebb főzést igénylő többi hozzávalót:

  • 1 kg cukkinit kockára vágva
  • 2 doboz ananászkonzervet lével együtt
  • kb 40 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
  • 10 evőkanál szójaszósz,
  • kb 1 dl 20% ecet - izlés szerint
  • 1-2 tk tört szárított chillipaprika (elhagyható)
  • só bors őrölt izlés szerint

Az egészet, folyamatosan kis lángon főzzük, ízlelgetjük, s ami hiányzik még pótoljuk. Legvégül kerül bele 1 kg kápia paprika julienne-re vágva. Egy utolsót forraljuk, majd étkezési keményítővel besűrítjök. Forrón steril üvegekbe szedtem, steril tetővel lezártam. Főzőautomatában 100 fokon 40 perc főzéssel befejezzük. Ebből a mennyiségből 19 üveggel készül (370 ml).

Megosztás

Édenkertész válaszol

Miért potyognak le citromfáról az apró terméskezdemények?

Az első két évben célszerű az irányított gyümölcs-, illetve virágritkítás.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.