-
sofőr
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Kertigép Értékesítő
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Alkalmi Munkavállalót Keresünk Hétvégére És Ünnepnapokra Eladói Munkakörbe Kenyérlángosozó Büfénkebe.
2024. 04. 23
-
Procurement Specialist
2024. 04. 23
-
Műszaki üzemeltetési koordinátor
2024. 04. 23
-
Mechanikai műszerész
2024. 04. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A lazac elkészítése a megfelelő alapanyag kiválasztásával kezdődik. Abban az esetben, ha lehetőségünk nyílik a választásra, preferáljuk inkább a friss lazacot a fagyasztott áruval szemben. A friss halat egyrészt jóval könnyebb lesz elkészíteni, másrészt pedig a végeredmény is sokkal intenzívebb kulináris élménnyel fog gazdagítani minket.
A lazac elkészítése – az ellenőrzés fontossága
A szálkák ellenőrzését még abban az esetben sem hagyhatjuk ki, ha egyébként filét vásároltunk – sohasem tudhatjuk ugyanis, nem bújt-e meg egy-két szálka a húsban. Ezt a lazac gerince mentén végigfuttatott kés pengéjével is ellenőrizhetjük. Célkeresztben a hőmérsékletKevesen tudják, de a lazac minden tekintetben egyenletes, tökéletes sütése annak a függvénye, hogy az adott hús szobahőmérsékletű vagy sem. Ennek érdekében ne közvetlenül a sütés-főzés előtt vegyük ki a halat a hűtűből, hanem kicsivel korábban.
Lazac elkészítése – hogyan és mivel fűszerezzük a halat?
A lazacot alapvetően nem fűszerezzük intenzíven. A legtöbb gyakorlott szakács a só-bors kombót részesíti előnyben. Ha némi pikantériát is szeretnénk belecsempészni a lazac elkészítésébe, használjunk zöldfűszereket, úgymint bazsalikom vagy oregánó. A merészebbek kipróbálhatják az erős ízéről ismert chilipaprikát is, mint fűszeralapanyag. A már kész húshoz kitűnően passzol a friss citromlé. Fontos! Preferált ízvilágtól függően fűszerezzük bárhogy is a halat, várjunk vele közvetlenül a sütésig!
A lazac elkészítése serpenyőben és sütőben
Alapvetően két mód közül választhatunk, ha a lazac sütése kerül terítékre: bizalmat szavazhatunk a serpenyőben, illetve a sütőben való elkészítésnek is. Ha a serpenyőt választjuk, előzőleg forrósítsuk fel a szóban forgó konyhai eszközt. A lazac serpenyőben, 2-3 evőkanál olaj társaságában, gyorsan, 3-6 perc alatt elkészül. Amennyiben a lazac elkészítése sütőben zajlik, a sütőt melegítsük fel körülbelül 180 Celsius fokra. A lazacszeleteket helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire, majd hagyjuk, hogy a sütő elvégezze a munka oroszlánrészét. A hús 10-12 perc alatt lesz kész.