-
karbantartó
-
Műszaki ügyintéző
-
Futár
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Gondozó
-
Pénzügyi tanácsadó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
"IT application operation expert (Logistics, SCM & Trading)"
2024. 10. 05
-
Test & Release Manager / management expert
2024. 10. 05
-
Szenior akkreditált laboratóriumi mérnök
2024. 10. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Itt a medvehagyma-szezon, a növény hódolójaként egy bevált receptet mutatunk, amely még harmadnap sem veszít frissességéből.
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- fél pohár kefir
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg cukor
- só
- 0,75 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
Hozzávalók a medvehagymás töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- só
- 2 db 85 g-os sajtkrém
- fél csokor medvehagyma
- tojás a kenéshez
- szezámmag, fekete szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy keverőtálban összekeverjük az élesztős tejjel és a többi hozzávalóval, simára dolgozzuk. Lisztezett deszkán még egy picit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. 30 percig pihentetjük, ezalatt a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük a sóval és a tömlős sajttal, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát.
A tésztákat kb. 30 cm-es átmérőjű körökre kinyújtjuk. Az egyiket megkenjük a medvehagymás krémmel, majd ráterítkük a másik réteg tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta. 16-18 részre (cikkelyre) vágjuk, és mint a kiflit, feltekerjük, sütőpapíros tepsire tesszük. További 30 percet pihentetjük.
Tojással megkenjük, szezámmagot szórunk a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.