Medvehagymás, krémsajtos kifli fekete szezámmaggal
A krémsajttól kellően szaftos, a medvehagymától igazán zamatos, a rászórt fekete szezámmagtól pedig még pikánsabb ez a sós nassolnivaló.

I

tt a medvehagyma-szezon, a növény hódolójaként egy bevált receptet mutatunk, amely még harmadnap sem veszít frissességéből.

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • fél pohár kefir
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg cukor
  • 0,75 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő

Hozzávalók a medvehagymás töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 db 85 g-os sajtkrém
  • fél csokor medvehagyma

 

  • tojás a kenéshez
  • szezámmag, fekete szezámmag a szóráshoz

medvehagymas_kiflik_sajtkremmel

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy keverőtálban összekeverjük az élesztős tejjel és a többi hozzávalóval, simára dolgozzuk. Lisztezett deszkán még egy picit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. 30 percig pihentetjük, ezalatt a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük a sóval és a tömlős sajttal, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát.

A tésztákat kb. 30 cm-es átmérőjű körökre kinyújtjuk. Az egyiket megkenjük a medvehagymás krémmel, majd ráterítkük a  másik réteg tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta. 16-18 részre (cikkelyre) vágjuk, és mint a kiflit, feltekerjük, sütőpapíros tepsire tesszük. További 30 percet pihentetjük.

Tojással megkenjük, szezámmagot szórunk a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat, egészésgünkre!

medvehagymas_kifli_sajtkremmel

Még több medvehagymás recept itt>>

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell gondozni a léggömbvirágot?

A léggömbvirág vagy hírharang (Platycodon grandiflorum) egy július-augusztusban virágzó évelő növény.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.