-
fogászati szakasszisztens
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Elektronikai műszerzés
-
Bolti eladó
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Kertigép Értékesítő
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
French Speaking - Inside Sales representative @ Matritel Kft.
2024. 04. 23
-
Alkalmi Munkavállaló / Eladó | Vácrátót
2024. 04. 23
-
Betanított varrónő tapasztalattal (akár szállással)
2024. 04. 23
-
Autószerelő - Mátészalka
2024. 04. 23
-
Művezető
2024. 04. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Keleties napraforgógolyók
Kimondottan egyszerűek és hamar összeállíthatók a finom, magvas golyók, vegyünk egy csésze napraforgómagot, szezámmagot, búzacsírát és kókuszreszeléket, ill. 3 evőkanál mogyoróvajat és 2 evőkanál mézet, fűszerként pedig kardamommagot.
Daráljuk át az egészet a húsdarálón, vagy aprítsuk fel a mixerrel, majd keverjük össze jól, dagasszuk meg, és gyúrjuk keményre. Ha összeállt a massza, kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat. Hűvös helyen tároljuk, de akár azonnal fogyasztható is a nyalánkság.
Reggeli müzli
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 csésze búzadara
- 1-2 csésze tej vagy író
- 500 g joghurt
- egy megmosott, vegyszermentes citrom héja
- méz (vagy juharszirup) ízlés szerint
- gyümölcsök (kajszi, banán, alma stb.), ízlés szerint
- 1/2 csésze napraforgómag
Áztassuk be a búzadarát hideg tejbe 2 órára, vagy a tejes masszát rövid ideig forraljuk, és 20 percig hagyjuk duzzadni. Keverjük el a joghurttal, majd ízesítsük a citrom lereszelt héjával és a mézzel. Vágjuk össze a gyümölcsöt, és keverjük a tejes masszához, majd osszuk négy tálba. Pirítsuk meg a napraforgómagot közepes tűzön zsiradék nélkül, majd szórjuk a tálkák tetejére.
Egészséges magvak: A napraforgómag gazdag telítetlen zsírsavakban, könnyen emészthető, sok benne a hasznos ásványi anyag (magnézium, kalcium, vas) és vitamin (B-vitaminok, E-vitamin, fol-sav), de gazdag fehérjékben, szénhidrátokban és nyers rostokban is. |
Gyümölcsös túrókrém |
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g túró
- 150 g joghurt
- 150 g szemcsés állagú friss-sajt
- 100 ml tejszín
- cukor és vaníliás cukor, ízlés szerint
- 50 g napraforgómag
- 400-500 g friss gyümölcs (szamóca, málna, alma, banán)
A gyümölcsön és a napraforgómagon kívül minden összetevőt keverjünk össze, majd édesítsük a masszát. Tisztítsuk meg a gyümölcsöt, és vágjuk fel nagyobb darabokra. A napraforgómagot nyersen és pirítva is felhasználhatjuk, de zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk. Egy részét keverjük a túrókrémbe, majd a krémet töltsük tálkákba, és szórjuk a tetejére a maradék napraforgómagot.
Forrás: Napraforgók