-
Szerkezet lakatos
-
Takarítás
-
Eladó/raktáros
-
Ügyfél kapcsolattartó (szőlészeti-borászati) a Bí-bor-ász Kft.-nél , Dél-Dunántúl
-
Eladó/raktáros
-
Bérautó ügyintéző
-
Tehergépkocsi veztő
-
Digital Marketing Project Manager
2022. 08. 16
-
Csomagoló betanított munka
2022. 08. 15
-
IT Támogató (Level 1)
2022. 08. 16
-
Eladó-Pultos pozícióba
2022. 08. 16
-
Sous Chef - Konyhafőnök helyettes
2022. 08. 16
-
Szakács
2022. 08. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az aszalt gyümölcsök süteményben való felhasználási lehetősége szinte határtalan. Íme egy nagyon finom variáció...
A gyümölcsös korongok elkészítése
Hozzávalók:
házivaj kb. 10 dkg,
teljesőrlésű búzaliszt,
kevesebb teljesőrlésű rozsliszt,
kb. 1 dl rizstej, vagy tej,
aszalt gyümölcsök: mazsola, barack, szilva vagy egyéb,magvak: mandula, mogyoró, napraforgó, szezámmag, lenmag és kevés zabpehely,
ízlés szerint méz (esetleg vaníliás cukor)
![]() |
Aszalt gyümölcsök |
Elkészítés:
A liszteket nagy tálba szitáljuk, beletesszük az előzőleg szobahőmérsékleten megpuhult vajat, rácsurgatjuk a mézet. Beleszórjuk az apróbb magvakat, a többit felaprítjuk, vagy nagylukú reszelőn lereszeljük, beleszórjuk. Nagyobb aszalt gyümölcsöket feldaraboljuk, mazsolával együtt a tálba szórjuk. Beletesszük a zabpelyhet és elkezdjük összedolgozni. Valamivel később beleöntjük a rizstejet (tejet), tovább gyúrjuk. Ha száraznak néz ki, adhatunk még hozzá rízstejet. Figyelem: a teljesőrlésű lisztnek több idő kell míg felveszi a folyadékot. Ajánlatos pihentetni a tésztát, úgy 10 percig. Akkor jó, ha nagyjából egyben marad a massza és nem ragacsos. Az aszalt gyümölcsök, főleg a mazsola mindig kipotyog belőle, de ettől még jó.Ha kész a massza, egy tepsit borítsunk be sütőpapírral, majd csípjünk ki tenyérnyi darabokat a tésztából és kissé kerekre nyomkodjuk, majd tenyerünkkel lapítsuk meg (így hamarabb sül), tegyük a papírra.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10-12 perc alatt arany barnára sül. Akkor a legjobb, amikor a mazsolaszemek kidagadnak és kicsit megpirulnak. A végeredmény nagyon finom, nem túl édes vajas sütemény. Tea mellé kiváló, vendégeknek is.