-
Traktoros (tolólapos)
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Traktoros
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Sonkás hengerek, köménymagos sós rudak Húsvétra!](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2917/kiskep/sonkas-henger-komenymagos-rud.jpg)
A sonkás hengerek készítése
![]() |
80 dkg lisztet eldörzsölünk 40 dkg vajjal, 3 dkg élesztőt 2 dl tejben felfuttatunk, majd 1/2 dl rummal, vagy 1 dl borral, 2 dkg sóval, és néhány kanál tejföllel az egészet összegyúrjuk. A kész tésztát kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát 6 cm széles, 8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az elkészített sonkatöltelékkel vékonyan megkenjük.
Felhengerítjük, tepsibe rakjuk, vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.
Tölthetjük juhtúróval is a rudakat
1/2 kg juhtúróhoz 1 tojást keverünk, és vékonyan megkenjük vele a tésztát. ha köménymagos sós rudakat szeretnénk sütni, csak annyi a dolgunk, hogy meghintjük a tojással bekent rudakat köménymaggal és úgy helyezzük a sütőbe.
Sonkatöltelék elkészítése
20dkg darált, főtt sonkát 2 kanál tejföllel, 1 főtt tojás sárgájával alaposan kikeverünk.