Sonkás hengerek, köménymagos sós rudak Húsvétra!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.

A sonkás hengerek készítése

 

 

ropi

80 dkg lisztet eldörzsölünk 40 dkg vajjal, 3 dkg élesztőt 2 dl tejben felfuttatunk, majd 1/2 dl rummal, vagy 1 dl borral, 2 dkg sóval, és néhány kanál tejföllel az egészet összegyúrjuk. A kész tésztát kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát 6 cm széles, 8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az elkészített sonkatöltelékkel vékonyan megkenjük.

Felhengerítjük, tepsibe rakjuk, vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.

 

Tölthetjük juhtúróval is a rudakat


1/2 kg juhtúróhoz 1 tojást keverünk, és vékonyan megkenjük vele a tésztát. ha köménymagos sós rudakat szeretnénk sütni, csak annyi a dolgunk, hogy meghintjük a tojással bekent rudakat köménymaggal és úgy helyezzük a sütőbe.

 

Sonkatöltelék elkészítése

 

20dkg darált, főtt sonkát 2 kanál tejföllel, 1 főtt tojás sárgájával alaposan kikeverünk.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

10-12 szilvafám vírusos, ki kell vágnom őket?

Sajnos a vírusok ellen sem az emberek, sem a növények estében nincsen gyógyítási lehetőség

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Csipegetünk...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.