-
Összeszerelő
-
Fogtechnikus
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
óvodapedagógus
-
Irodai ügyintéző/adminisztrátor
-
Autófényező
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Contact Center Értékesítési Tanácsadó | Pécs
2025. 02. 11
-
Személyszállítási Projektvezető
2025. 02. 13
-
Senior Specialist Quality Management
2025. 02. 13
-
Betanított címkéző, csomagoló
2025. 02. 12
-
Alkatrész kiszállító – megemelt bérrel (III.ker)
2025. 02. 12
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A házisör készítésének receptje

30 dkg árpát megpörkölünk egy palacsintasütőben, és 2 dkg komlóval egy tiszta vászonzacskóba tesszük, jól bekötjük a zacskó száját és 15 liter vízben 2 órán át főzzük. Megpirítunk 45 dkg cukrot, pirosra, és a fővő vízből vett adaggal felengedjük.
De csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, és ezután a cukros vizet visszaöntjük az árpa-komló főzővizébe. Együtt is főzzük, legalább 10 percig. Ezután állni hagyjuk 12-15 órán át, leszűrjük, és belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, jól elkeverjük, és újra 12-15 órán át állni hagyjuk.
Ezután üvegekbe tehetjük. Az üvegeket 3/4 részig töltsük, és zárjuk le. Ezek után 8 napra hideg helyre tegyük, hogy erjedhessen. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy büszkén kínáljuk a házi készítésű sört barátainknak!