-
Irodavezető
-
karbantartó
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Recepciós
2024. 10. 06
-
Területi Képviselő
2024. 10. 06
-
Gépbeállító (WHC012678)
2024. 10. 06
-
Logisztika IT rendszerek támogató
2024. 10. 06
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A házisör készítésének receptje
30 dkg árpát megpörkölünk egy palacsintasütőben, és 2 dkg komlóval egy tiszta vászonzacskóba tesszük, jól bekötjük a zacskó száját és 15 liter vízben 2 órán át főzzük. Megpirítunk 45 dkg cukrot, pirosra, és a fővő vízből vett adaggal felengedjük.
De csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, és ezután a cukros vizet visszaöntjük az árpa-komló főzővizébe. Együtt is főzzük, legalább 10 percig. Ezután állni hagyjuk 12-15 órán át, leszűrjük, és belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, jól elkeverjük, és újra 12-15 órán át állni hagyjuk.
Ezután üvegekbe tehetjük. Az üvegeket 3/4 részig töltsük, és zárjuk le. Ezek után 8 napra hideg helyre tegyük, hogy erjedhessen. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy büszkén kínáljuk a házi készítésű sört barátainknak!