-
Eladó, üzletvezető
-
Munkatársat keresünk Mérlegképes könyvelő pozícióba.
-
Eladó
-
Autómosó
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS
-
Betonmixeres Sofőr
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!
A házisör készítésének receptje

30 dkg árpát megpörkölünk egy palacsintasütőben, és 2 dkg komlóval egy tiszta vászonzacskóba tesszük, jól bekötjük a zacskó száját és 15 liter vízben 2 órán át főzzük. Megpirítunk 45 dkg cukrot, pirosra, és a fővő vízből vett adaggal felengedjük.
De csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, és ezután a cukros vizet visszaöntjük az árpa-komló főzővizébe. Együtt is főzzük, legalább 10 percig. Ezután állni hagyjuk 12-15 órán át, leszűrjük, és belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, jól elkeverjük, és újra 12-15 órán át állni hagyjuk.
Ezután üvegekbe tehetjük. Az üvegeket 3/4 részig töltsük, és zárjuk le. Ezek után 8 napra hideg helyre tegyük, hogy erjedhessen. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy büszkén kínáljuk a házi készítésű sört barátainknak!