-
Elektronikai műszerzés
-
Kertigép Értékesítő
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Bolti eladó
-
fogászati szakasszisztens
-
Nemzetközi személyszállító sofőr
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Junior General QA Engineer @ NIX Tech Kft.
2024. 04. 27
-
Mobil Értékesítési Tanácsadó (Lakossági) | Nyíregyháza
2024. 04. 27
-
Kreatív szövegíró @ Viapan Group
2024. 04. 27
-
Platforms Engineer @ Chorus One
2024. 04. 27
-
Marketing Operations Specialist @ Formlabs Kft
2024. 04. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A házisör készítésének receptje
30 dkg árpát megpörkölünk egy palacsintasütőben, és 2 dkg komlóval egy tiszta vászonzacskóba tesszük, jól bekötjük a zacskó száját és 15 liter vízben 2 órán át főzzük. Megpirítunk 45 dkg cukrot, pirosra, és a fővő vízből vett adaggal felengedjük.
De csak annyira, hogy a cukor feloldódjon, és ezután a cukros vizet visszaöntjük az árpa-komló főzővizébe. Együtt is főzzük, legalább 10 percig. Ezután állni hagyjuk 12-15 órán át, leszűrjük, és belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, jól elkeverjük, és újra 12-15 órán át állni hagyjuk.
Ezután üvegekbe tehetjük. Az üvegeket 3/4 részig töltsük, és zárjuk le. Ezek után 8 napra hideg helyre tegyük, hogy erjedhessen. Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy büszkén kínáljuk a házi készítésű sört barátainknak!