-
Traktoros
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
közjegyzőhelyettes
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Traktoros (tolólapos)
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Sült krumpli teszt: vajon melyik gyorsétterem győzött?](https://www.edenkert.hu/megeheztel/5782/kiskep/sult-krumpli-teszt-nebih.jpg)
Egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét a NÉBIH ellenőrei egy budapesti bevásárlóközpontban. A hatósági szakemberek egyaránt vizsgálták a felhasznált alapanyagokat, az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését.
Megnyugtató, hogy a helyszíni vizsgálatok egyik helyen sem tártak fel kirívó élelmiszerbiztonsági hibát, és a szakemberek mindenütt a gyorséttermeknél jellemző, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, amelyből az étteremláncok valamennyi üzletében zajló munkamenet megítélhető.
![krumpli krumpli](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/5782/krumpli.jpg)
Veszélyes lehet a forró sütőzsiradék!
A sült burgonya készítésekor kiemelt jelentőségű a sütőzsiradék minősége és felhasználásának módja, annak szabálytalan kezelése során ugyanis – például túlhevítés hatására – káros anyagok, úgynevezett poláros komponensek képződnek. Az élelmiszerbiztonsági felügyelők ezért mintát vettek a sütőolajból mind a négy étteremben. A megvizsgált használatban lévő sütőzsiradékok laboratóriumi eredményei megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott határértéknek.
Sokszor túl sós a krumpli
A gyorséttermi sült burgonyák esetében érdekes kérdés a sótartalom. Az anyaghányad nyilvántartások alapján elmondható, hogy a három országosan is jelenlevő étteremláncnál sütést követően megsózzák a burgonyát, míg egy esetben ez a vásárló külön kérésére történik.
A kedveltségi kóstoláskor laikus vásárlók tesztelték a termékeket. Pontozták a sült krumplik ízét, illatát, állományát, színét és alakját. Ennek alapján a legkedveltebb a Burger King terméke lett, második a BelFrit, míg harmadik helyen a McDonald’s sült krumplija végzett. A sort a KFC terméke zárta.
![sultkrumpliteszt sultkrumpliteszt](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/5782/sultkrumpliteszt.jpg)
A sült burgonyák tesztjének folytatásaként hamarosan a gyorsfagyasztott hasábburgonyák vizsgálati eredményeiről is olvashatnak a Szupermentán.