Így készül a valódi virsli - vegetáriánusoknak 18+
Ahogy a hamis Pradát, vagy a hamis gulyást is könnyű felismerni, úgy jól megkülönböztethetők a virsliszerű készítmények is az igazitól. Az "igazit" egyaránt készítik marhából, sertésből és szárnyasokból. A hús feldolgozása után kezdetét veszi a virsli születése...

Virslit egyaránt készítenek marhából, sertésből és szárnyasokból.

 

Elkészítési módjukban nagy különbség nincs. Ízükben viszont, a virsli rajongók szerint, annál több. Miután az állatokat levágták és félig feldolgozták az alapanyagokat a húsüzembe szállítják.

 

Így készül a virsli...


Miután a húst és a szalonnát szétbontották, szortírozták, az alapanyagokat, a sertéshúst, a marhahúst és a szalonnát összedolgozzák. Majd jöhet az ízesítés, a fűszerekkel. Ezután jéggel hígítják és nem vízzel, mert a virsli állaga így jobb lesz, és ez azt is meggátolja, hogy keverés közben elégjen az alapanyag, ugyanis az felforrósodna, ha nem lenne benne jég. Egy speciáis gép segítségével 10-15 percig keverik, aminek eredményeként létrejön ez a massza. És következhet az utolsó lépés: a juhbélbe töltés. Így a virsli a már vásárlók által is jól ismert formát ölt. De nem minden virsli készül húsból. Van olyan, amibe különböző táplálékkiegészítőket tesznek. Miután a virsli elnyerte a mindenki által jól ismert alakját, elszállítják füstölni és főzni. Ez körülbelül egy órát vesz igénybe. Ha kellően megfőtt, kiveszik és zuhanyok segítségével lehűtik. Ezután már csak csomagolni kell.

 

 

Így készül a valódi virsli - vegetáriánusoknak 18+
A amerikai hotdog is közkedvelt

 

Virsli főzési tanácsok:

 

Így készül a valódi virsli - vegetáriánusoknak 18+
Kedvencünk a hot dog


A virslifőzés elengedhetetlen kelléke a víz, na és a virsli. Ezt eddig is tudtuk. De van-e valami fortélya az elkészítésének? Mindenképpen forró vízbe tegyük, és egy-két percig főzzük. Mivel ezután a virsli szétdurran, és nem lesz olyan jó az íze. A virslinek nem csak főtt formája létezik. Egy kis fantáziával változatos és még ízletesebb szilveszteri csemege készíthető belőle.

Tipp: Grillezzük a virslit, majd szalonnával és sajttal tűzdeljük meg, és így süssük meg. Nagyon finom. Szilveszterre, ha tehetik csak sertés vagy marhahúsból készült virslit egyenek, mert a babona szerint, ha valaki éjfél után, illetve Újév napján baromfiból készültet fogyaszt, elszáll a szerencséje, mint a madár.

Forrás: FP24

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Szobafikuszom kisebb leveleket hajt. . .

Átültetés vagy tápoldatozás segíthet. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.