-
karbantartó
-
Kőműves
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Terület karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 11. 08
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | Veszprém
2024. 11. 08
-
Betanított E-BIKE összeszerelő
2024. 11. 10
-
Facility Projektmérnök
2024. 11. 10
-
Háztartási gépszerelő - Győr
2024. 11. 10
-
Árufeltöltő
2024. 11. 09
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Virslit egyaránt készítenek marhából, sertésből és szárnyasokból.
Elkészítési módjukban nagy különbség nincs. Ízükben viszont, a virsli rajongók szerint, annál több. Miután az állatokat levágták és félig feldolgozták az alapanyagokat a húsüzembe szállítják.
Így készül a virsli...
Miután a húst és a szalonnát szétbontották, szortírozták, az alapanyagokat, a sertéshúst, a marhahúst és a szalonnát összedolgozzák. Majd jöhet az ízesítés, a fűszerekkel. Ezután jéggel hígítják és nem vízzel, mert a virsli állaga így jobb lesz, és ez azt is meggátolja, hogy keverés közben elégjen az alapanyag, ugyanis az felforrósodna, ha nem lenne benne jég. Egy speciáis gép segítségével 10-15 percig keverik, aminek eredményeként létrejön ez a massza. És következhet az utolsó lépés: a juhbélbe töltés. Így a virsli a már vásárlók által is jól ismert formát ölt. De nem minden virsli készül húsból. Van olyan, amibe különböző táplálékkiegészítőket tesznek. Miután a virsli elnyerte a mindenki által jól ismert alakját, elszállítják füstölni és főzni. Ez körülbelül egy órát vesz igénybe. Ha kellően megfőtt, kiveszik és zuhanyok segítségével lehűtik. Ezután már csak csomagolni kell.
A amerikai hotdog is közkedvelt |
Virsli főzési tanácsok:
Kedvencünk a hot dog |
A virslifőzés elengedhetetlen kelléke a víz, na és a virsli. Ezt eddig is tudtuk. De van-e valami fortélya az elkészítésének? Mindenképpen forró vízbe tegyük, és egy-két percig főzzük. Mivel ezután a virsli szétdurran, és nem lesz olyan jó az íze. A virslinek nem csak főtt formája létezik. Egy kis fantáziával változatos és még ízletesebb szilveszteri csemege készíthető belőle.
Tipp: Grillezzük a virslit, majd szalonnával és sajttal tűzdeljük meg, és így süssük meg. Nagyon finom. Szilveszterre, ha tehetik csak sertés vagy marhahúsból készült virslit egyenek, mert a babona szerint, ha valaki éjfél után, illetve Újév napján baromfiból készültet fogyaszt, elszáll a szerencséje, mint a madár.
Forrás: FP24