-
villanyszerelő
-
szakács, főzőnő,konyhai kisegítő
-
mérlegképes könyvelő
-
KONYHALÁNY
-
Sales specialist / Üzletkötő
-
Pasarét Club Büfé
-
Budapest- Crystal női divat üzletben 8 órás eladó/ webshop asszisztens
-
Gépkezelő technikus (Festőüzem) (Debrecen)
2023. 03. 28
-
Karbantartó / Karbantartó - Villanyszerelő
2023. 03. 28
-
Bankfióki irattározási diákmunka - több helyszínen
2023. 03. 28
-
Gépkezelő technikus (Festőüzem) (Debrecen)
2023. 03. 28
-
Telebankár - távmunkában végezhető, teljes vagy részmunkaidős
2023. 03. 28
-
Gépkezelő technikus (Festőüzem) (Debrecen)
2023. 03. 28
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az ezüstfát (Elaeagenus agnustifolia) sűrű ágszerkezete miatt sokan szélfogó növényként, illetve kerítés gyanánt ültetik. A népi gyógyászatban az ezüstfát nyákoldó szerként használják. Termése egészsége, és tápanyagokban gazdag. És milyen finom likőr készíthető belőle!
Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.
![]() |
Ezüstfa likőr
Mossunk meg 750 g termést, majd hagyjuk megszáradni egy konyharuhára kiterítve. A száraz bogyókat nyomkodjuk szét villával, majd töltsük az egészet egy 250 g kandiscukorral és 2 fahéjrúddal együtt egy nagy üvegbe, vagy jól záródó edénybe és öntsünk rá 0,7 liter gabonapálinkát. Ezt követően zárjuk le az üveget vagy edényt és hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen érni. Néha nem árt megrázogatni. A hónap leteltével szűrjük át a likőrt és mielőtt fogyasztanánk, hagyjuk még 2-3 hétig érni. Garantált lesz a sikerünk vele!
![]() |
A likőrt más gyümölcsökkel kombinálva is elkészíthetjük.
Ha lekvárt szeretnénk, készítsünk sűrítményt a gyümölcshúsból, vagyis pároljuk meg a gyümölcsöket kevés vízben, majd pedig nyomjuk át egy szűrőn. Ezután adjunk hozzá a sűrítménnyel azonos mennyiségű cukrot, és főzzük össze.
![]() |