-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Terület karbantartó
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 11. 08
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | Veszprém
2024. 11. 08
-
Betanított E-BIKE összeszerelő
2024. 11. 10
-
Facility Projektmérnök
2024. 11. 10
-
Háztartási gépszerelő - Győr
2024. 11. 10
-
Árufeltöltő
2024. 11. 09
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.
Ezüstfa likőr
Mossunk meg 750 g termést, majd hagyjuk megszáradni egy konyharuhára kiterítve. A száraz bogyókat nyomkodjuk szét villával, majd töltsük az egészet egy 250 g kandiscukorral és 2 fahéjrúddal együtt egy nagy üvegbe, vagy jól záródó edénybe és öntsünk rá 0,7 liter gabonapálinkát. Ezt követően zárjuk le az üveget vagy edényt és hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen érni. Néha nem árt megrázogatni. A hónap leteltével szűrjük át a likőrt és mielőtt fogyasztanánk, hagyjuk még 2-3 hétig érni. Garantált lesz a sikerünk vele!
A likőrt más gyümölcsökkel kombinálva is elkészíthetjük.
Ha lekvárt szeretnénk, készítsünk sűrítményt a gyümölcshúsból, vagyis pároljuk meg a gyümölcsöket kevés vízben, majd pedig nyomjuk át egy szűrőn. Ezután adjunk hozzá a sűrítménnyel azonos mennyiségű cukrot, és főzzük össze.