-
Műszaki mérnök, technikus
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
sofőr
-
mérlegképes könyvelő
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Bolti eladó
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Medior tesztelő @ Abesse Zrt.
2024. 04. 26
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
Srácok Figyelem! Legyél Rendezvényi Kisegítő / Host Zánkán Május 3-5-Én!
2024. 04. 26
-
Szakács
2024. 04. 26
-
Karbantartó Technikus
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.
Ezüstfa likőr
Mossunk meg 750 g termést, majd hagyjuk megszáradni egy konyharuhára kiterítve. A száraz bogyókat nyomkodjuk szét villával, majd töltsük az egészet egy 250 g kandiscukorral és 2 fahéjrúddal együtt egy nagy üvegbe, vagy jól záródó edénybe és öntsünk rá 0,7 liter gabonapálinkát. Ezt követően zárjuk le az üveget vagy edényt és hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen érni. Néha nem árt megrázogatni. A hónap leteltével szűrjük át a likőrt és mielőtt fogyasztanánk, hagyjuk még 2-3 hétig érni. Garantált lesz a sikerünk vele!
A likőrt más gyümölcsökkel kombinálva is elkészíthetjük.
Ha lekvárt szeretnénk, készítsünk sűrítményt a gyümölcshúsból, vagyis pároljuk meg a gyümölcsöket kevés vízben, majd pedig nyomjuk át egy szűrőn. Ezután adjunk hozzá a sűrítménnyel azonos mennyiségű cukrot, és főzzük össze.