-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Óvodai kertész
-
mérlegképes könyvelő
-
Takarító
-
Bolti eladó
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Account Manager @ No Fluff Jobs
2024. 04. 27
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | Részmunkaidő (4 Vagy 6 Óra) | Dunaharaszti
2024. 04. 27
-
ISD specialista @ Hunam Personnel Solutions Kft
2024. 04. 27
-
Motion Designer ( Unity and After Effects) @ Unit Group
2024. 04. 27
-
Splunk Security Engineer @ Deutsche Telekom IT Solutions Hungary
2024. 04. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Biztos, hogy Popey is ezt a fajta spenótot szerette? Mert az, hogy a legtöbb gyerek utálja a zöld szószt, egészen biztos.
Mert az, hogy kiskorában a legtöbb gyerek utálkozva fordul el ettől a zöld szósztól, egészen biztos. Próbáljuk meg egy kicsit másképp elkészíteni, lássuk, hátha akkor jobb eredményt sikerül elérnünk! Állítólag hiperaktív gyerekekre különösen jótékony hatással van a spenót - persze, ha nem mint fenyegetést alkalmazzuk, hanem ha sikerül egy tányérral elfogyasztatnunk vele ebből az egészséges főzelékből.
Spenótfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg jól megtisztított és megszárított spenótlevél
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 fej összevágott mogyoróhagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt csomómentesen elkeverve 1 evőkanál vajjal
- só, bors
Nagy hőfokon olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szerecsendiót, majd pároljuk addig, amíg meg nem üvegesednek. Főzzük addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a vajas-lisztes keveréket, gyorsan főzzük össze, majd a tejszín hozzáadása után lassú tűzön hagyjuk megpárolódni az összetevőket.
Most következik a spenót: közepes tűzön, forrásban lévő vízbe dobáljuk bele a leveleket, pár percig fonnyasszuk őket. Ne hagyjuk túl sokáig ázni a főzőlében, mert akkor elveszíti értékes tulajdonságait. Ezután egy húsvágó deszkára kiszedve tépdessük kézzel apró darabokra.
Végül vegyítsük össze a spenótot a hagymás keverékkel, lassú tűzön forraljunk rajta egyet, ízesítsük és már tálalhatjuk is!