Kipróbálnál hidegen sajtolt szűz kókuszolaj kúrát?
A kókuszpálma terméséből készült kókuszolaj a legegészségesebb diétás olaj. Immunerősítő, fogyasztó, vírus- és gombaölő hatású. Tom Hanks is 4 évig fogyasztotta számkivetettként a lakatlan szigeten.

A főzésre szánt kókuszolajok nem ebbe a kategóriába tartoznak, ez utóbbiak hőkezelve, hidrogénezve, fehérítve, szagtalanítva vannak. Ezek az eljárások gyakorlatilag teljesen eltüntetik a kókuszolaj eredeti pozitív tulajdonságait.


A kókuszdió beléből kivont kókuszolaj éppen olyan ehető olaj, mint például az olívaolaj. A kókuszolajat 90%-ban telített zsírsavak, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavak és 3%-ban többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. Más magas telített vagy telítetlen zsírsav tartalmú olajakkal ellentétben a kókuszolaj közepes láncú zsírsavakból áll. Ezen zsírsavaknak köszönhetően a kókuszolaj nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet és sokáig eltartható. A kókuszolajat számtalan módon felhasználják, az étkezéstől kezdve, a gyógyászaton át egészen az iparig.

full_kokuszolaj460g

A hidegen sajtolt kókuszolaj, lassú szűrési eljárás során kerül előállításra. Ez az oldaj teljesen természetes összetevőket tartalmaz, finomításon sem megy keresztül.

A hidegen sajtolt kókuszolaj átlátszó, tiszta folyadék ára általában 7-8-szor magasabb a főzésre szánt olajokétól. A kókusz húsát mechanikai úton préselik ki, legfeljebb 120 Fahrenheit fokon (48,9 Celsius).

A hidegen sajtolt kókuszolaj számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre. Fogyasztása önmagában is ajánlott, napi 1 evőkanál hidegen sajtolt kókuszolajjal jelentősen megtámogathatjuk szervezetünk egészségét.

Csak úgy, mint a kókusz húsa, a hidegen sajtolt szűz kókuszolaj is kiváló forrása a közepes szénláncú zsírsavaknak. Nagy mennyiségben tartalmazza az egyik legfontosabb zsírsavnak tartott laurinsavat is. A laurinsav erős védelmet ad a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

A laurinsav további jellegzetessége, hogy a természetben nagyon ritkán van jelen, az anyatejben viszont megtalálható. A kisbabák szervezete az anyatej fogyasztásának következményeképpen hozzájut az igen értékes laurinsavhoz, így ellenállóbbá válik a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

A hidegen sajtolt kókuszolaj rendszeres napi fogyasztásásával sokat tehetünk immunrendszerünk egészségéért és erősítéséért.

A kókuszolaj közepes szénláncú zsírsavja a szervezetbe jutva energiává alakulnak, nem rakódnak le és nem is szívódnak fel, így támogatva a fogyást. Az American Journal of Clinical Nutrition 2008-ban közölt tanulmánya bizonyította a hidegen sajtolt kókuszolaj testsúlycsökkenést eredményező hatásait. A kísérlet során 31, 19 és 51 év közötti férfit és nőt vizsgáltak. Az alanyok napi 18 – 24 gramm kókuszolajat vagy oliva olajat kaptak. A kókuszolajat fogyasztók esetében hála a közepes szénláncú zsírsavaknak 1,5 kilogrammal nagyobb volt a súlyveszteség mértéke!

Mindemellett érdemes megmelíteni, hogy kókuszolajat fogyasztva csökken az éhségérzet, továbbá javulások tapasztlahatóak az emésztésben is. Kevesebb kalóriát tartalmaz az ismert természetes olajoknál!

 

kokuszolaj-02

 

A hidegen sajtolt kókuszolaj önmagában véve jól és gyorsan emészthető, nem okoz mellékhatásokat, egyéb kellemetlen problémákat. A nagyobb zsírmennyiség miatt, éhgyomorra ne fogyasszuk, inkább ajánlott étkezések után vagy alatt.

A kókusz ezen egyedi kivonatának fogyasztásával a belek és a gyomor egészségét is támogathatjuk, ugyanis a baktérium –és vírusölő sajátosságok gombaölő hatásokkal is renldelkezik, erős védelmmel támogatva meg a szervezetünket a gombás bél –és gyomorfertőzésekkel szemben.

A kókuszolajat használhatjuk a száj és fogak fertőtlenítésére is. A minőségi kókuszolajból készíthető házi fogkrém vagy szappan is. Számos kozmetikai receptet találunk az interneten.

A hidegen sajtolt szűz kókuszolaj fogyasztása jót tesz a szív –és érrendszernek, mivel kiegyenlíti a koleszterinszintet és csökkentheti vele az érelmeszesedés és a szívbetegségek kockázatát.

Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, könnyedén beilleszthető a diabetikus étrendbe.

A hideg sajtolású kókuszolaj önmagában fogyasztva ajánlott kúraszerűen alkalmazni, de főzhetünk és süthetünk is vele.

Még többet a kókuszolaj hatásairól: http://www.kokuszolaj.bolt.hu/ >>>

Szerző:

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Anyák napjára kapott csüngő petúniám megnyurgult, megcsúnyult. Csípjem vissza?

Az elmúlt napok csapadékos, szeles időjárása nem kedvezett igazán a növénynek. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Eső után

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.