-
takarító
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Karbantartó Helyettes
2025. 01. 17
-
QA expert (REF3080Q)
2025. 01. 17
-
Segédmunkás
2025. 01. 17
-
Pénzügyi előadó - főpénztáros
2025. 01. 17
-
Senior Test Automation Engineer (REF3104U)
2025. 01. 17
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Amikor a boltban és a piacon akcióban is 500 forint az alma kilója, akkor nagyon kell figyelni arra, hogyan tároljuk, hogy sokáig elálljon.
Az alma megfelelő tárolásával hosszabb ideig megőrizhető frissessége, roppanóssága és íze. Ha ezekre figyelsz, akkor egyet sem kell kidobnod.
1. Alma tárolása: fontos a hely
- Hűvös és párás környezet: Az alma ideális tárolási hőmérséklete 0-4 °C között van, 85-90% relatív páratartalom mellett. A pincék, kamrák vagy hűtők megfelelők lehetnek, ha a páratartalom szabályozható.
- Sötét hely: Az alma jobban megőrzi frissességét sötétben, mivel a fény gyorsíthatja az érési folyamatot.
2. Almafajták: ezek bírják legjobban a tárolást
- A hosszú tárolásra alkalmas fajták közé tartoznak például a Jonatán, Idared, Granny Smith és a Golden Delicious. Ezek keményebb, tartósabb gyümölcsök.
3. Miben tároljuk az almát?
- Az almákat egyesével csomagold újságpapírba, vagy helyezd őket rekeszekbe úgy, hogy ne érintkezzenek szorosan egymással. Ez segít megelőzni a nyomódásokat és a rothadás terjedését.
- Használhatsz perforált műanyag zacskókat is, amelyek szabályozzák a páratartalmat.
4. Érett gyümölcsök elkülönítése
- Az almák érésük során etilén gázt bocsátanak ki, ami felgyorsítja a környező gyümölcsök érését. Tárold külön az érett vagy sérült darabokat, hogy elkerüld a romlás terjedését.
5. Rendszeres ellenőrzés
- Időnként vizsgáld át a tárolt almákat, és távolítsd el a sérült vagy romló darabokat. Egy rothadó alma könnyen tönkreteheti a többit is.
értékelés