5246. A legfinomabb málnalekvár receptek: nem lehet őket elrontani
Érik a meggy, a málna és a piros bogyós gyümölcsök. Ha nem fogy el rögtön, pár nap alatt megromlik. Ne hagyjuk annyiban, főzzünk belőlük lekvárt!
Érik a meggy, a málna és a piros bogyós gyümölcsök. Ha nem fogy el rögtön, pár nap alatt megromlik. Ne hagyjuk annyiban, főzzünk belőlük lekvárt!
Közismert tény, hogy a kutya a kertben komoly károkat tud okozni. Az ásással, az őrjáratozással és persze azzal, hogy mindent lepisil.
A kiskertek legnagyobb ellenségévé vált az utóbbi években a vándorpoloska. Készüljünk fel időben, a poloskalárvák már a kertben vannak! Nézd meg, hol bujkálnak!
Ez volt az első év, hogy a ribizli hamarabb beérett, mint a málna, de végére azért egy részük összeérik, és készítjük a kedvenc málna-ribizli zseléket - meséli lelkesen egy olvasónk, akinek bevált receptjeit megosztjuk most az Édenkert.hu magazinban is.
A vakond sok kertbarát napjait nehezíti meg évszázadok óta. Nem csoda, hogy ez idő alatt többszáz-, vagy ezerféle praktikát gondoltak ki az emberek ellene. Ezek közül nagyon sok a tünetet kezeli, azaz a vakond ellen küzd kisebb-nagyobb sikerrel.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.