5506. Avokádómag csíráztatása házilag
Az avokádómagot házilag is nagyon egyszerű csíráztatni. Csupán három fogpiszkálóra és egy vízzel teli pohárra van szükségünk.
Az avokádómagot házilag is nagyon egyszerű csíráztatni. Csupán három fogpiszkálóra és egy vízzel teli pohárra van szükségünk.
Kibírják az ablakban, a elviselik a sötét folyosót, de még azt is túlélik, ha csak alkalomadtán kapnak vizet - összegyűjtöttünk három elpusztíthatlan szobanövényt.
Bizonyos kannabisz fajták termesztése itthon is legális, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat cikkünkben foglaljuk össze. A legfontosabb, hogy a hatósági ellenőrzés során a termelőnek igazolnia kell az elvetett vetőmag eredetét és eredetiségét.
Krumpli helyett egyszerűen és könnyen készíthetünk diétás köretet főzőbanánból! Hoztunk egy szuper receptet!
A megfelelő csomagolóanyag a raktárban vagy a kamrában áldott kincs. Gyorsan kell valamit elküldeni? Ha ekkor van mihez nyúlni a munkahelyen vagy akár otthon, az rengeteg felesleges vesződségtől és aggodalomtól képes megszabadítani az ember lányát vagy fiát. Mert hát csomagolni eddig is kellett, most is kell, és mindig is kell majd. Nem mindegy tehát, mennyire hatékonyan és biztonságosan tudjuk a küldeményeket védeni és a célállomásra eljuttatni.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.