5506. Avokádómag csíráztatása házilag
Az avokádómagot házilag is nagyon egyszerű csíráztatni. Csupán három fogpiszkálóra és egy vízzel teli pohárra van szükségünk.
Az avokádómagot házilag is nagyon egyszerű csíráztatni. Csupán három fogpiszkálóra és egy vízzel teli pohárra van szükségünk.
Kibírják az ablakban, a elviselik a sötét folyosót, de még azt is túlélik, ha csak alkalomadtán kapnak vizet - összegyűjtöttünk három elpusztíthatlan szobanövényt.
Bizonyos kannabisz fajták termesztése itthon is legális, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat cikkünkben foglaljuk össze. A legfontosabb, hogy a hatósági ellenőrzés során a termelőnek igazolnia kell az elvetett vetőmag eredetét és eredetiségét.
Krumpli helyett egyszerűen és könnyen készíthetünk diétás köretet főzőbanánból! Hoztunk egy szuper receptet!
A megfelelő csomagolóanyag a raktárban vagy a kamrában áldott kincs. Gyorsan kell valamit elküldeni? Ha ekkor van mihez nyúlni a munkahelyen vagy akár otthon, az rengeteg felesleges vesződségtől és aggodalomtól képes megszabadítani az ember lányát vagy fiát. Mert hát csomagolni eddig is kellett, most is kell, és mindig is kell majd. Nem mindegy tehát, mennyire hatékonyan és biztonságosan tudjuk a küldeményeket védeni és a célállomásra eljuttatni.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.