6171. 3 kártevő, ami óriási károkat okozhat a gyümölcsösben
Támad a vértetű, a poloskaszagű szilvadarázs és a körtelevélbolha. Így védekezhetünk ellenük!
Támad a vértetű, a poloskaszagű szilvadarázs és a körtelevélbolha. Így védekezhetünk ellenük!
A kert szó hallatán mindenkinek a virágágyások, kerti növények, esetleg egy ízlésesen kialakított kertibútor-garnitúra jut eszébe. Ugyanakkor nem csupán a növényeknek lehet hangulatfokozó hatása. Sokan nem is gondolnánk mennyi mindennel fel lehet dobni a kert kisugárzását és mennyi dekorációs kellék helyezhető el egy udvaron.
Vendéglátóink kapcsolata a kerttel igazán különleges. A házat körülölelő liget, az ajtóig vezető „zöld folyosó” olyan érzéssel tölti el a látogatót, mintha egy lélekmasszázst kapott volna. Kövekből kirakott járda vezet a személyes világukba, ahol a szőlőlevelek között rejtőzik a bejárati ajtó. Kérdéseimre maga a kerttulajdonos, a gyógy-masszőr és fitoterapeuta Anett válaszol.
A konyhakert attól igazán bőtermő, ha a növények egészségesek, szépen fejlődnek benne. Ehhez a talajból nyerik az energiát, a táplálékot. Ezért nem mindegy, hogy a benne levő kémiai, fizikai és biológiai összetevők milyen mennyiségűek és minőségűek.
Az indiai kék páva egy igen szívüs madár, amely hidegebb éghajlati viszonyok között is megél. Mellesleg igazi bio poloskairtó.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.