6776. Gólok és taktikák: miről szól a magyar játék?
A magyar labdarúgás kulisszái: Taktikák és történelem, avagy a siker biztos receptje.
A magyar labdarúgás kulisszái: Taktikák és történelem, avagy a siker biztos receptje.
A MATE Kertészettudományi Intézete felnőttképzési program keretében idén is meghirdeti országos tavaszi gyümölcsmetszési tanfolyamát. Emellett 2024 áprilisában új képzést is indít, ahol a gyümölcsfák oltásának és átoltásának technikáját lehet elsajátítani Budapesten, Cegléden, Érden, Fertődön és Keszthelyen.
Az utóbbi években egyre többen készítenek magaságyást a kertükbe. Mutatjuk, mire kell figyelni a magaságyás készítésénél, feltöltésénél és beültetésénél.
Ha céges bulikat is vállalsz, akkor rendkívül fontos az, hogy minden apró részlet a helyén legyen. Alaposan át kell beszélni a vezetőséggel az elvárásaikat, hiszen nem szerencsés a helyszínen szembesülni egy-egy nem várt problémával.
Sokan keresnek olyan filléres alternatívákat, amelyekből a lakás beltere felújítható. Van, hogy csak egy szobát kellene kicsit kidekorálni, más esetben eltüntetni egy-egy falhibát. Gyakran pedig a hőszigetelés költséghatékony javítására keresnek az emberek megoldásokat.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.