7016. Ezt a zöldséget ha most elveteted, utána kiirtani se tudod
Lassan véget ér a konyhakerti szezon, de ezt a zöldséget még most nyugodtan elvetheted.
Lassan véget ér a konyhakerti szezon, de ezt a zöldséget még most nyugodtan elvetheted.
Minden alkalom, amikor az ajándékozás szóba kerül, nagyon sok kérdés fogalmazódhat meg bennünk. Többek között az is, hogy mi legyen a meglepetés. Egyrészt azért, mert olyan dolgot szeretnénk adni, ami egyszerre értékes, hasznos, és biztosan örülni fog neki az ünnepelt. Másrészt azért is, hogy tényleg egy örök emléket adhassunk.
Az őszi kerti munkáknál ne feledkezzünk meg a bogyós gyümölcsökről, például a málna, a ribizli, az egres, és a szeder is meghálálja a törődést, metszésük fontos a növények egészsége és terméshozama miatt is. Az őszi metszéssel a növényt előkészítjük a következő évre, eltávolítjuk a beteg vagy elhalt ágakat, és segítjük a friss hajtások növekedését.
A Green Team új évadának 2. részében Szomoru Miklós és McMenemy Márk Kosztka Ernő gyümölcsösébe látogat, ahol kitanulhatjuk a gyümölcsfák metszésének csínját-bínját. Az itt elsajátítottokat Miki pilisi kertjében kamatoztatja a két műsorvezető.
A virágok kertünk szépségét emelik, és a virághagymák különösen népszerűek azok körében, akik hosszú távon szeretnék élvezni az évelő növények látványát. A virághagymák változatosságának köszönhetően minden évszakra találhatunk megfelelő növényeket, így egész évben biztosíthatjuk a színes virágzást a kertben. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb virághagymákat, és melyek a legnépszerűbbek? Ez a cikk segít eligazodni a virághagymák világában, hogy kertünk mindig virágzó legyen.
Értem. Sajnos, ha ott laknak a komposztban, már nem sokat lehet tenni. Nem tudom, miben zajlik a komposztálás, de érdemes olyan komposztáló ládát választani, ami nem engedi a rágcsálók bejutását. Üdvözlettel: Növényorvos Kapcsolódó cikkek: Hogyan készítsünk komposzt ládát? Hogyan készítsünk komposztot? Komposztálás – otthon és közösségben 5 lépésben
Tisztelt Vasvári Tibor! A levelek hólyagosodását egy gubacsatka faj okozza. Ellene felszívódó, rovarölő növényvédő szerekkel lehet védekezni. A megfeketedő dió "héj" jellemzően annak baktériumos megbetegedésére utal. A lemosó permetezés, ha kivitelezhető és a réz elvileg jó ellene (Bordóipor, Champion 50 WP). Valamint van egy ún. injektálásos módszer, ami mindkét problémát megoldhatja. www.parkfavedelem.hu oldalon találja őket... Üdvözlettel: Növényorvos Kapcsolódó cikk: Védjük meg gyümölcsfáinkat a gubacsatkáktól!
Üdvözlöm! Abszolút jó megoldás, de a gyomirtást addig kell ismételni, ameddig ki nem pusztul az összes tarack. Le kell fújni, majd öntözni, és várni, hogyan nőnek ki a gyomok, majd megint lefújni és így tovább. Amikor megfelelő a gyommentesítés, abban az esetben mehet a 10 cm föld, amúgy a taracknak ez gyerekjáték, hogy áthatoljon. A gyomírtás után két nappal kezdje el az öntözést!
Üdvözlöm! Ültesse át most úgy, hogy a hagyma felső része kilógjon, hogy meg tudja figyelni a hajtásokat. Erre azért van szükség, hogy a három legerősebb hajtást hagyja meg, az ismételt virágzás serkentése érdekében. A többi hajtást csípje ki nyugodtan. Ezután rendszeresen öntözze. Kapcsolódó cikkek: Csuporka vagy Gloxínia (Sinninga speciosa) Mindent a csuporkáról
Üdvözlöm! Ha jól értem, akkor egy sarj növényt vágott ki. A szár megvastagodott része (nódusz) alatt kb. 0,5 cm-el vágja le és tegye vízbe és a gyökér itt fog kihajtani. Amikor a gyökerek megjelennek, akkor ültesse el cserépbe.