Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7274)

976. Kopasz barackot tessék!

Aki imádja a finom, lédús őszibarackot, viszont a hideg rázza a szőrös héjától, annak sem kell elkeseredni: itt van ugyanis az ugyanolyan finom, de szőrtelen társa, a nektarin! Érdekelnek a gyümölcsök és zöldségek aktuális piaci árai? Olvass tovább!

977. A jó dinnye titka

Ütögessük, méregessük, lékeltessük a dinnyét? Utánajártunk a színek, magvak és méretek jelentőségének. A fogyasztók leginkább a 4-5 kg tömegű görögdinnyét kedvelik és exportra is ez a méret a legkeresettebb. A háziasszonyok a kisebb dinnyéket azért kedvelik, mert ezek jobban elférnek a hűtőszekrényben.

978. Készítsünk uborkasampont!

Az uborka nem véletlenül fontos alapanyag a kozmetikai ipar számára. Néhány kozmetikum elkészítésével akár magunk is megpróbálkozhatunk. Íme, a praktikák! A friss uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban. Fiatalnak, középkorúnak, idősnek egyaránt ajánlható, mert üdébbé, simábbá teszi a bőrt, késlelteti a ráncosodást. Pótolja a bőr víztartalmát, hűsít, ezért napozás után is kellemes. A mindennapi szépségápolásban általában azt javasolják, hogy a reggeli és esti mosakodás után egy-egy kanál uborkalével nedvesítsük be az arcot és nyakat, s ezek után alkalmazzuk a szokásos arckrémet. 

979. Hogyan fogyasszuk a padlizsánt?

Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek.