1036. Hogyan készítsünk felfújtat?- Pár recept ínyenceknek
A körte ízéről, zamatáról, már Hemingway is hosszan írt, és közkedvelt gyümölcs. Ennek ellenére alig akad körtés sütemény recept. Íme itt egy nagyon finom édesség!
A körte ízéről, zamatáról, már Hemingway is hosszan írt, és közkedvelt gyümölcs. Ennek ellenére alig akad körtés sütemény recept. Íme itt egy nagyon finom édesség!
Az aszalt gyümölcsök süteményben való felhasználási lehetősége szinte határtalan. Íme egy nagyon finom variáció...
Nyári zápor, frissen nyírott fű, fenyő. Ki ne szeretné az illatát? De a fiatalságnak, az anyaságnak, sőt az érzéseinknek is van illata... Ez itt nem egy Hollywood-i csodafilm sokatmondó felvezetése, mert valóban léteznek illatkompozíciók, amiket házilag is elkészíthetünk otthon. Nos, kedves szerelemre, nosztalgiára vágyó sorstársak, felkeltettük az érdeklődésüket?
Nem szabad összetéveszteni a curry elnevezést, mert eredetileg két, egymástól különböző növényt jelent, egymástól független indiai kifejezésből is "honosították" a britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény (Murraya koenigii, régebbi nevén Chalcas koenigii), a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, amelynek levelét használják fűszerezésre, Indiában főleg vegetáriánus ételekhez. A curry pedig egy fűszerkeverék.
Lassan, de biztosan közeledik az ősz. Ha több a termésünk, mint amit biztonsággal tudunk tárolni a spájzban, vagy ha a szőlőnk oltott vesszőit lenne fontos teleltetni, a legjobb megoldás, ha vermelünk. Ennek több módja is lehetséges. Lássuk, melyik verem mikor és mire jó...
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.