Keresett kifejezés: “MEGGY”

Cikkek (401)

101. Biobeton meggymagból!

A biobeton meggymag felhasználásával készült - számolt be az építészfórum.hu, mely ennek feltalálójával készített interjút. Mint kiderült, a biobeton kis halmazsűrűségű, de teherbíró feltöltésként és ágyazati rétegként, rusztikus felületű kerámia falburkoló elemként, könnyűbeton födémrétegként, előre gyártott, beton zsaluzó vagy falazó elemek hőszigetelő kitöltő anyagaként alkalmazható.

103. Növényvédelmi tanácsok az esőzések után!

A hatalmas esőzések után nagyon elszaporodtak a növényi betegségek és a kártevők. Ahhoz, hogy egészséges termésünk legyen a kertben, ültetvényeiken, most nagyon oda kell figyelni a gyümölcsfáinkra, növényeinkre. Lássuk, milyen kártevőkre, betegségekre kell különösen ügyelnünk!

104. Süssünk házi meggyes rétest! - Piaci árak

Házi meggyes rétes: 0,5 kg sima liszt, 2-2,5 dl langyos víz 1 kupak ecettel, só, 1 evőkanál olaj. A hozzá valókat géppel, vagy kézzel össze dolgozzuk, ha szükséges még lehet lisztet hozzá tenni. A tésztából 4 gombócot formálunk, amit olajjal megkenve 30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett terítőre tesszük, majd kinyújtjuk, olajos tejföllel kicsit meglocsoljuk, rászórjuk a tölteléket. A töltelékhez: 2 marék magozott meggy, pici fahéj, cukor, 1 cs. vaníliás cukor, pici citromlé. A hozzávalókat összekeverjük és a tésztát felcsavarjuk. A tészta tetejét megkenjük egy tojás sárgájával - és 160 C-on 25-30 percig sütjük.