Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7274)

1471. Kuszkusz és menta

A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Kuszkuszt itthon is be tudunk szerezni a nagyobb áruházakban (lisztek, tészták mellett kell keresni), nem kell otthon gyúrogatni. A speciális főzőedényt nemigen lehet megvásárolni, de megteszi egy nagyobb fazék is.

1472. Menjünk a Margit-szigetre!

A Margit-szigeten volt a Domonkos-rendi apácák kolostora, Északi végén az esztergomi érsek vára, középen a premontreiek és a ferences rendi minoriták temploma és kolostora, déli végén pedig a Szent János-lovagrend vára és ispotálya állt.

1473. A Rákos -patak

A Rákos-patak egy rövid, a Gödöllői-dombságból eredő és a Dunába torkolló patak; a Duna magyarországi szakaszának egyik leghosszabb bal parti mellékvize.

1474. Erre csörög a dió! - piaci árak

Jó áron van a dió, készítsünk diós kosárkákat: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin. A töltelék: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg lekvár. A lisztet a sütőporral és a porcukorral a tojássárgákkal és a margarinnal összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és a kivajazott, kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy kis lekvárt teszünk, majd tölteléket. Töltelék: A darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habbal. A megtöltött kosárkákat előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, kivehetjük őket a formákból.