-
Autófényező
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
karbantartó
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Fogtechnikus
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
Infrastructure Domain Architect - Workplace Experience Integration (REF2231K)
2025. 02. 13
-
Android fejlesztő
2025. 02. 14
-
Key account manager - Budapest
2025. 02. 14
-
PCB Layout Engineer
2025. 02. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A Kuszkusz elkészítése:
Egyenlő mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát.
A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékről vidékre változik
Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik. A húsból, zöldségekből és gabonából álló egytálétel elkészítéséhez külön edényt használnak, amely három részből áll. Alul fő a hús a zöldségekkel együtt, a fölé illesztett, lyukacsos aljú edényben, a hús és a zöldségek gőzében párolódik a gabona. Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozzák a darát, arra a húsokat, zöldségeket, és kézzel vagy kenyérhéjjal mártogatva eszik.