-
Személy és vagyonőr állás
-
Hegesztő, lakatos, esztergályos, programozó
-
Kőműves, villany szerelő, víz-gáz-fűtés szerelő, nehézgépkezelő
-
Dohánybolti eladó
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Extruderkezelő
-
Épületgépészet
-
Csomagoló - Anyagmozgató | Bicske
2023. 02. 03
-
Magasépítésért felelős művezető (vasút)
2023. 02. 03
-
Targoncavezető
2023. 02. 02
-
Műszaki szakelőadó
2023. 02. 04
-
kereskedelmi vezető
2023. 02. 04
-
Gazdasági Adminisztrátor
2023. 02. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Kuszkuszt itthon is be tudunk szerezni a nagyobb áruházakban (lisztek, tészták mellett kell keresni), nem kell otthon gyúrogatni. A speciális főzőedényt nemigen lehet megvásárolni, de megteszi egy nagyobb fazék is.
A Kuszkusz elkészítése:
Egyenlő mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát.
A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékről vidékre változik
Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik. A húsból, zöldségekből és gabonából álló egytálétel elkészítéséhez külön edényt használnak, amely három részből áll. Alul fő a hús a zöldségekkel együtt, a fölé illesztett, lyukacsos aljú edényben, a hús és a zöldségek gőzében párolódik a gabona. Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozzák a darát, arra a húsokat, zöldségeket, és kézzel vagy kenyérhéjjal mártogatva eszik.