-
Műszaki mérnök, technikus
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Elektronikai műszerzés
-
Kertigép Értékesítő
-
Nemzetközi személyszállító sofőr
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Mobil Értékesítési Tanácsadó (Lakossági) | Nyíregyháza
2024. 04. 27
-
Betanított varrónő tapasztalattal (akár szállással)
2024. 04. 28
-
Senior Devops Engineer - REF2490R
2024. 04. 28
-
Adminisztratív ügyintéző
2024. 04. 28
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A Kuszkusz elkészítése:
Egyenlő mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát.
A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékről vidékre változik
Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik. A húsból, zöldségekből és gabonából álló egytálétel elkészítéséhez külön edényt használnak, amely három részből áll. Alul fő a hús a zöldségekkel együtt, a fölé illesztett, lyukacsos aljú edényben, a hús és a zöldségek gőzében párolódik a gabona. Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozzák a darát, arra a húsokat, zöldségeket, és kézzel vagy kenyérhéjjal mártogatva eszik.