1521. Ehető gyomnövény?
A tudósok reményei szerint egy szerény, a mediterrán vidéken és a Közel-Keleten honos gyomnövény, a szálkaperje segíthet majd a világ élelmezésében, ráadásul bioüzemanyag is készülhet belőle.
A tudósok reményei szerint egy szerény, a mediterrán vidéken és a Közel-Keleten honos gyomnövény, a szálkaperje segíthet majd a világ élelmezésében, ráadásul bioüzemanyag is készülhet belőle.
Sokat törtük a fejünket, hogyan válogassuk össze a legjobb cukkini (Cucurbita pepo var.) recepteket. Nem könnyű feladat, ugyanis rendkívül sokoldalú zöldségről van szó, mely ráadásul közel sem nevezhető történelminek. Lássuk, mire jutottunk!
A hagyma (Allium cepa, Alliaceae) nagyon érdekes növény, zöldségként és gyógynövényként is fogyasztjuk. Nézzük, miért olyan egészséges!
Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az alma nemcsak csodálatos gyümölcs, de a szó legnemesebb értelmében gyógyító növény is. Lássuk, miért jó választás az almadiéta!
A meggy- és más gyümölcslevesek valódi magyar különlegességek, érdemes megkínálni velük külföldi barátainkat. Összegyűjtöttünk néhány meggyspecialitást.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.