-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
takarító
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2025. 01. 13
-
People Services Team Lead
2025. 01. 14
-
FOGÁSZATI ÉRTÉKESÍTŐ
2025. 01. 14
-
Gépjárműszerelő ATÜI Kelenföld
2025. 01. 14
-
Senior könyvelő - Budapest
2025. 01. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az emberi szervezet számára a meggy akkor a legértékesebb, ha frissen (vagy fagyasztás után felengedve), netán aszalva fogyasztjuk. Nyáron, a nagy hőségben üdítő a frissen facsart, jól lehűtött meggylé. De ha a megszokott ízeket kedveljük, akkor készíthetünk meggyből befőttet, meggylevest, meggylekvárt vagy konyakos meggyet is. Ezek elkészítéséhez néhány ötletet kínálunk.
Meggyturmix
Hozzávalók:
2 dl tej (nyáron tehetünk mellé vanília fagyit is)
10 db kimagozott, meghámozott meggy
1 ek. méz
Az összetevőket jól összeturmixoljuk és lehűtve fogyasztjuk. A fenti mennyiség egy adaghoz elegendők: társaságban szorozzuk fel a mennyiségeket a személyek számával.
Meggyleves
Hozzávalók:
- 0,5 kg meggy2 dl tejföl
- 2 dl tejszín (elhagyható)
- 2 evőkanál liszt
- só, cukor, fahéj, szegfűszegreszelt citromhéj
A meggyet a fűszeres vízben megfőzzük, hozzáöntjük a lisztes tejfölt (a habarást), majd rövid forralás után beleöntjük a tejszínt. Kihűtve tálaljuk, 3-4 személy részére.
Konyakos meggy
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 30 dkg cukor
- 0,5 dl konyak
A frissen szedett (nem túl érett), szár nélküli meggyet megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Ráöntjük a cukrot és konyakot úgy, hogy lehetőleg mindenhova egyformán jusson belőlük. Az üvegeket letakarjuk és 6-8 napig a napon hagyjuk. Ezután légmentesen lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk fogyasztásig. Desszertnek és süteménytölteléknek egyaránt különleges!