-
Hentes
-
Személy- és vagyonőr
-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Fogászati asszisztens
-
Ács állványozó, Bádogos
2023. 09. 23
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Hatvan
2023. 09. 22
-
Szoftverfejlesztő mérnök (Indusztrializáció)
2023. 09. 23
-
Területi Képviselő
2023. 09. 23
-
Mérnökségi csoportvezető
2023. 09. 23
-
Continuous improvement manager
2023. 09. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A meggy- és más gyümölcslevesek valódi magyar különlegességek, érdemes megkínálni velük külföldi barátainkat. Összegyűjtöttünk néhány meggyspecialitást.
Az emberi szervezet számára a meggy akkor a legértékesebb, ha frissen (vagy fagyasztás után felengedve), netán aszalva fogyasztjuk. Nyáron, a nagy hőségben üdítő a frissen facsart, jól lehűtött meggylé. De ha a megszokott ízeket kedveljük, akkor készíthetünk meggyből befőttet, meggylevest, meggylekvárt vagy konyakos meggyet is. Ezek elkészítéséhez néhány ötletet kínálunk.
Meggyturmix
Hozzávalók:
2 dl tej (nyáron tehetünk mellé vanília fagyit is)
10 db kimagozott, meghámozott meggy
1 ek. méz
Az összetevőket jól összeturmixoljuk és lehűtve fogyasztjuk. A fenti mennyiség egy adaghoz elegendők: társaságban szorozzuk fel a mennyiségeket a személyek számával.
Meggyleves
Hozzávalók:
- 0,5 kg meggy2 dl tejföl
- 2 dl tejszín (elhagyható)
- 2 evőkanál liszt
- só, cukor, fahéj, szegfűszegreszelt citromhéj
A meggyet a fűszeres vízben megfőzzük, hozzáöntjük a lisztes tejfölt (a habarást), majd rövid forralás után beleöntjük a tejszínt. Kihűtve tálaljuk, 3-4 személy részére.
Konyakos meggy
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 30 dkg cukor
- 0,5 dl konyak
A frissen szedett (nem túl érett), szár nélküli meggyet megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Ráöntjük a cukrot és konyakot úgy, hogy lehetőleg mindenhova egyformán jusson belőlük. Az üvegeket letakarjuk és 6-8 napig a napon hagyjuk. Ezután légmentesen lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk fogyasztásig. Desszertnek és süteménytölteléknek egyaránt különleges!