1626. Ültessünk madárberkenyét!
A madárberkenye gyors növésű, szép fehér virágával, narancssárga termésével, zöldről rézvörösre váltó őszi lombszínével díszíti a kertünket és táplálja madárvendégeinket. Legmagasabb kora 120 év.
A madárberkenye gyors növésű, szép fehér virágával, narancssárga termésével, zöldről rézvörösre váltó őszi lombszínével díszíti a kertünket és táplálja madárvendégeinket. Legmagasabb kora 120 év.
Nagyon mutatósak, jó talajtakarók és kevés gondozást igényelnek a törpe örökzöldek. Vidámságot csempésznek a kertünkbe, és hálás növények. Lássuk, milyen törpe örökzöldet érdemes ültetnünk!
Folyton azon gondolkodunk, hogy mi legyen a menű ünnepekkor. Itt a Húsvét, és sokan szeretnénk valami igazán különleges finomságot készíteni. Íme egy nagyszerű ötlet! Különösen a gyerekek élvezik majd az elkészítését!
Itt egy tuti tipp! Könnyű és finom diétás receptet mutatunk az édességre és karcsúságra egy időben vágyóknak.
A Context Marketing piackutató cég felmérése szerint az amerikai fogyasztók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vásárláskor arra, hogy az élelmiszerek etikus körülmények között készültek-e, azaz a termékekkel szemben a minőségen túl immár morális követelményeket is támasztanak a fogyasztási cikkekkel szemben.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.