1856. A hagyma története és gyógyhatása
Az alábbiakban bemutatjuk a hagyma kultúrtörténetét és azt, hogy milyen módon használták fel történelmünk folyamán.
Az alábbiakban bemutatjuk a hagyma kultúrtörténetét és azt, hogy milyen módon használták fel történelmünk folyamán.
Az alábbiakban bemutatjuk a hagyma kultúrtörténetét és azt, hogy milyen módon használták fel történelmünk folyamán.
A tiszta víz látszólag korlátlanul áll rendelkezésünkre, de még Magyarországon is, ahol sok a természetes forrású víz, hosszú utat tesz meg kinyerési helyétől a háztartásunkig. Ez a folyamat évről évre költségesebb lesz! Megoldás az esővízgyűjtés!
A gyep nyáron is törődést igényel. A gyepápolás nem ér véget a nyírással és az öntözéssel. Jól megválasztott tápanyagforrással lesz csak ellenálló, stressztűrő és mindig üde zöld.
A virágágyások formája nagy mértékben hozzájárul a kert hangulatához és növeli annak vonzerejét. Lássuk, hogyan? És melyik a legszebb virágágyás forma, amit választhatunk?
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.