2031. Ez a 11 legjobb. legfinomabb körtefajta
Összegyűjtöttük a legfinomabb körtefajtákat. Mutatjuk a képeket és a leírásokat!
Összegyűjtöttük a legfinomabb körtefajtákat. Mutatjuk a képeket és a leírásokat!
A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet!
Az okra vagy más néven Bámia, vagy Gombo egy trópusi zöldség, azonban északi kertekben, akár Magyarországon is termeszthető. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni!
Azok számára, akik otthon is szeretnének csokoládét készíteni, eláruljuk az öntő forma készítésének lépéseit. A formák lehetnek bármilyen alakzatúak és méretűek, tehát gyakorlatilag bármit használhatunk erre a célra. Igaz, ez nem azt jelenti, hogy veszünk egy játékot, ráöntjük a csokoládét és bedobjuk a mélyhűtőbe:)
A kúszó, csüngő Callisia levelei és hajtásai húsosak, a növény a pletyka (Tradescantia) közeli rokona, és ahhoz hasonlóan egyszerűen tartható. A Kúszó törpepletykának is nevezett növény világoszöld, apró levelei sűrűn nőnek a sötétvörös hajtásokon. Kiválóan alkalmas függőkosarakba, kaspókba, akár 60-100 cm hosszú hajtásaik is fejlődhetnek! Ha kerekded formát szeretnénk adni a növénynek, akkor a hajtásait rendszeresen csípjük vissza.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.