Szupergyors körtés finomság!
A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet!

A gyors körtés finomságreceptje

 

Hozzávalók:

  • 5 db körte
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • fél bögre olaj
  • 1 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • mazsola
  • dió
  • mandula
  • 3 db tojás

 

kortesuti

 

A körtés finomság elkészítése

 

A tojást a liszttel, cukorral, sütőporral, tejjel, összedolgozzuk. Belekeverjük az ízlés szerinti mennyiségű diót, mandulát.

Egy tepsit kivajazunk, a meghámozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és kibéleljük velük a tepsit. A tésztát habosra kikeverjük, majd a körtékre öntjük. A tetejére tehetünk körte szeleteket díszítésnek, amit fahéjas cukorral megszórunk. 180 C-on 20-25 percig sütjük.

 

Még néhány nyár végi recept:

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Pergolára futtatható kúszónövények - hortenzia és klematisz tartása után érdeklődnék. . .

A Clematis fagytűrő, bár nagyon kitett helyeken hajtásai visszafagyhatnak. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.