-
Építész műszaki előkészítő
-
gépész és betanított munkás
-
Autóipari összeszerelői munkalehetőség Németországban
-
OPS asszisztens/diszpécser
-
Áruszállító munkatárs
-
Mérlegképes könyvelő
-
Takarító
-
Lángvágó
2023. 03. 31
-
Risk Engineer
2023. 03. 30
-
Oktatási sales szakember
2023. 03. 30
-
Client Service Director
2023. 03. 31
-
Karbantartó mérnök
2023. 03. 31
-
MES / IT Technikus
2023. 03. 31
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet!
A gyors körtés finomságreceptje
Hozzávalók:
- 5 db körte
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- fél bögre olaj
- 1 dl tej
- fél csomag sütőpor
- mazsola
- dió
- mandula
- 3 db tojás

A körtés finomság elkészítése
A tojást a liszttel, cukorral, sütőporral, tejjel, összedolgozzuk. Belekeverjük az ízlés szerinti mennyiségű diót, mandulát.
Egy tepsit kivajazunk, a meghámozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és kibéleljük velük a tepsit. A tésztát habosra kikeverjük, majd a körtékre öntjük. A tetejére tehetünk körte szeleteket díszítésnek, amit fahéjas cukorral megszórunk. 180 C-on 20-25 percig sütjük.
Még néhány nyár végi recept: