2271. Ezért fogyasszunk minél több mandulát!
A rendkívül ízletes mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak.
A rendkívül ízletes mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak.
Amint láthattuk a mandula gazdag energiaforrás, ezért javasolt a fogyasztása. Egész évben beszerezhető, így bármikor a rendelkezésünkre állhat. Nézzük meg, hogy pontosan hogyan is használhatjuk a mandulát a mindennapokban!
Fogyasszunk minél több banánt, mert természetes energiaforrás! Egész évben kapható, és nem is drága. Botanikailag a banánfélék (Musaceae) családjába tartozik, kereskedelmi szempontból pedig a trópusi és szubtrópusi vidékek egyik legelterjedtebb termesztett növényfajtája.
Előző cikkünkből megtudhattuk, hogy milyen jótékony hatásai vannak a banánnak, most pedig azt fogjuk tárgyalni, hogy hogyan lehet beszerezni, illetve tárolni a banánt. Többek között arról is szó lesz, hogy milyen allergiákat válthat ki a banán.
A bazsalikom rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. Még mindig „a zöldségek királyaként” emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít. Lássuk, hogy milyen jótékony hatása van az egészségünkre ennek a sokak által nagyra tartott fűszernövénynek.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.