2416. Hogyan készítsünk levendulás teasüteményt?
Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet.
Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet.
A legtöbb ember azért termeszt mangófát, mert egyszerű nevelni és gondozni őket. A megfelelő területen a mangó termesztése nem kerül semmilyen erőfeszítésbe, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényel semmilyen munkát. Nézzük, hogy mire kell oldafigyelni a mangó termesztésénél!
Az előző részben arról kaphattunk fontos információkat, hogy hogyan válasszuk ki a mangó csemetéket. Ebből a részből pedig azt tudhatjuk meg, hogy hogyan kell magról mangót termeszteni. Az eljárás meglehetősen egyszerű, így bárki termeszthet mangót.
Elérkeztünk a mangófa termesztésének az egyik fő eleméhez: a metszéshez. Mint általában minden fát, a mangófát is metszeni kell, ha azt szeretnénk, hogy formás és kis termetű legyen. Ha viszont szeretjük a hatalmas fákat, akkor elég csak egyszer-kétszer megmetszeni, és aztán hagyhatjuk szabadon nőni.
Mivel a konyha a ház központi része, egyre elterjedtebbek a környezetbarát megoldások a konyhában is. Ide tartozik többek között az energiatakarékos ételkészítés és takarítás, a természetes étkezés és a mérgező kémiai szerek kerülése az egészséges konyha érdekében.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.