2601. Milyen gyógyhatása van a kámforos krémnek?
A kámfor vagy Cinnamomum camphora egy fászárú örökzöld, a fának a gyökeréből és a törzséből készítik a fehér, kristályszerű port. ami gyógykenőcsök, pl a lóbalzsam egyik hatóanyaga.
A kámfor vagy Cinnamomum camphora egy fászárú örökzöld, a fának a gyökeréből és a törzséből készítik a fehér, kristályszerű port. ami gyógykenőcsök, pl a lóbalzsam egyik hatóanyaga.
A kókuszos arckrémet igen könnyen el lehet készíteni, akár otthon is. Ez az otthon készített termék egy igen jó és olcsó alternatívát nyújt az üzletekben kapható drága termékekkel szemben.
A leginkább Dél-Ázsiában és a Csendes-óceán szigetein használt kókuszolaj kiváló bőrhidratáló termék. A mandarint főleg Szicíliában, Tunéziában és Kínában termesztik, kellemes üdítő illata van.
Ugye nem sokra méltatjuk a szódabikarbónát? Általában csak sütéskor vesszük elő, akkor is, ha egyik vagy másik recept megkívánja, másképp a tasak ott ül a szekrényben a többi sütéshez szükséges alapanyaggal együtt.
Az első részben megnéztük, hogy hogyan használhatjuk a szódabikarbónát a konyhában és a fürdőszobában, de ezzel még messze nem mutattuk be az összes lehetőséget.
Kedves Andrea, Sajnos nagyon nem jól tartja. AMmire a sárga leíndernek szüksége van: jó vízelvezetésű, laza, tápdús talaj semleges vagy enyhén meszes talaj közepes vízigény (két öntözés között hagyjuk kiszáradni földje felszínét) elszáradt virágokat (hacsak nem akarjuk magról szaporítani) le kell vágni A növény erősen fagyérzékeny! Világos, de HŰVÖS (max 5-10 fok) helyen kell teleltetni, 20-25 fok az rengeteg (ilyen melegben a pazstetvek és a levéltetvek is jobban élnek)
Üdvözlöm! Az első képen egy bromélia féle van. Melegigényes faj és szereti a sok fényt. Tűző napra azért ne tegye, az öntözővíz minőségére érzékenyek: esővízzel öntözze, vagy 2-3 napig állott csapvízzel. A második képen egy zebralevél (Calathea sp.) van. Nem igényli a nagyon meleget, 20-25 C-on jól érzi magát, közepes vízigényű növény és nagyon szereti a napos, világos helyet. A tűző napfénytől őt is óvjuk. Rendszeres tápanyag-utánpótlást igényel, elképzelhető, hogy ennek hiányában kezd tönkre menni. A harmadikon egy borostyán (Hedera sp.) látható. Ugyan az elmondható, ami a zebralevelről. Az öntözésüknél figyeljen arra, hogy akkor öntözze őket, amikor kiszárad a talaj, két öntözés között.
Sajnos nem derül ki a levélből mikor kapta a liliomot.A liliom mivel szabadban élő növény és nyáron van a virágzása egy téli vegetációs időszak után nem fog tartósan megmaradni a lakásban főleg ,hogy nem ősszel vagy télen van a virágzási ideje.Ezek az un precooled vagy előhűtött hagymájú cserepek egy virágzásra szólnak, mert az eltérő idejű hormonokkal erőltetett virágzás nagyon kimeríti a hagymát. Utána legalább egy szezonban kint földben kell lennie, hogy megerősödjön. Amint lehet tavasszal ültesse be földbe és hagyja ott legalább egy évig..
A datolyaszilva természetesen kétszikű, persze ez még nem jelenti azt, hogy mindezekért mélyre hatol a gyökérzete.
kedves érdeklődő! Kömény - Carum carviIsmert egyéb nevei: konyhakömény, kerti kömény, fűszerkömény.Vadon élő változatai Közép- és Észak- Európában, Ázsiában honosak. Hazánkban nyirkos réteken vadon is gyakori.Termesztése Európa majdnem minden országában elterjedt.Jellemzői:Magyarországon egy- és kétéves típusai vannak termesztésben.A kétéves kömény (Carum carvi forma biennis) egy-másfél méter magasra nő. Az első évben tőleveleket hoz, a második évben virágzik és a magja júniusban érik.Az egyéves kömény (Carum carvi forma annua) valamivel magasabbra nő, még a vetés évében virágzik, és augusztusra termését be is érleli.Az egyéves kömény magja kevésbé pereg.Környezeti igényei:Vízigényes, hőigénye nem nagy, optimális hőigénye 16-20 °C. A kétéves növények tőlevélrózsás alakjai a téli fagyokat jól átvészelik. A napos fekvést, középkötött, tápanyagban gazdag, nyirkos talajokat kedveli.Szaporítása:Mindkét forma márciusban, szabadba történő magvetéssel szaporítható. A vetés mélysége 1,5-2 cm.Hatása:Gyomorerősítő, görcsoldó, szélhajtó.Felhasználása:Gyógyhatása miatt tea formájában, de főleg fűszerként hasznosítjuk, Kenyere, péksütemények, burgonyás ételek, párolt húsok, káposztafélék, sajtok, tészták, saláták, italok kiváló ízesítője.Szedése:A termés beérésekor. A hajtásokat összekötjük, zacskóba téve függesztve szárítjuk.